Menu

22 - 28 Αυγούστου 2015

Βολισσός - Σάμος - Πυθαγόρειο - Λειψοί

Counting finished!
Δηλώστε συμμετοχή

Το πρόγραμμα της Aegean Regatta 2015

Ημερομηνία

Ώρα

Είδος

Τόπος

21/08/2015 (Παρ)

09:00

Εγγραφές και Επιθεωρήσεις

Βολισσός, Χίος

22/08/2015 (Σαβ)

09:00

Εγγραφές και Επιθεωρήσεις

Βολισσός, Χίος

 

20:00

Skippers meeting

Βολισσός, Χίος

 

21:00

Τελετή Έναρξης

Βολισσός, Χίος

23/08/2015 (Κυρ)

10:00

Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης από Βολισσό προς Βαθύ (Σάμος), 75νμ

 

24/08/2015 (Δευ)

 

Ελεύθερη Ημέρα

Βαθύ, Σάμου

25/08/2015 (Τρι)

10:00

Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης από Βαθύ προς Πυθαγόρειο (Σάμος), 23νμ

 

26/08/2015 (Τετ)

10:00

Παράκτιοι Αγώνες στο Πυθαγόρειο

 

27/08/2015 (Πεμ)

11:00

Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης από Πυθαγόρειο προς Λειψούς, 30νμ

 

28/08/2015 (Παρ)

 

Ελεύθερη Ημέρα

Λειψοί

 

20:00

Τελετή Λήξης

Λειψοί

Διαβάστε περισσότερα...

Οργανωτική Επιτροπή για την Aegean Regatta 2015

logo2015

Τη Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής της Aegean Regatta 2015, μέσω τηλεδιάσκεψης με την βοήθεια του συστήματος σύζευξης των Περιφερειών. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το πρόγραμμα του αγώνα για το 2015, τα νησιά σταθμούς, τις συνθήκες ελλιμενισμού των σκαφών καθώς και τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής είχαν την δυνατότητα να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών στο λιμάνι του Βαθέως της Σάμου που θα αποτελέσει το δεύτερο σταθμό της Aegean Regatta 2015. Έπειτα από τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα Λιμνιά Βολισσού, σκάφη και πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις νέες υποδομές και στο λιμάνι του Βαθέως, όπως διαβεβαίωσε την οργανωτική επιτροπή ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, καθώς τα έργα ανάπλασης χερσαίου και θαλάσσιου χώρου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Σύντομα στο επίσημο site της διοργάνωσης θα αναρτηθεί η προκήρυξη του αγώνα με όλες τις λεπτομέρειες καθώς και πολλές χρήσιμες πληροφορίες. H Aegean Regatta ανοίγει για ακόμη μια χρονιά πανιά. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στο Αιγαίο.

Διαβάστε περισσότερα...

Aegean Regatta 2015

logo2015

H Aegean Regatta, ο κορυφαίος ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θάλασσας στο Αιγαίο Πέλαγος ανοίγει πανιά στις 22 Αυγούστου 2015 από τα Λιμνιά Βολισσού της Χίου. Τρία χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη της Aegean Regatta 2012 στο λιμανάκι των Λιμνιών και στο γραφικό χωριό της Βολισσού, η Aegean Regatta επιστρέφει εγκαινιάζοντας το νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών. Ένα σύγχρονο καταφύγιο σκαφών με όλες τις παροχές στη διάθεση των επισκεπτών του έτοιμο να υποδεχθεί τη μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση του Αιγαίου. Ο αγώνας θα συνεχίσει έπειτα στη Σάμο, το Πυθαγόρειο και θα καταλήξει στους γραφικούς Λειψούς.

Δηλώστε συμμετοχή στην Aegean Regatta 2015, ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί!

 

Η ιστοσελίδα θα εμπλουτιστεί σύντομα με χρήσιμες πληροφορίες για τους φετινούς πορισμούς, το πρόγραμμα και την προκήρυξη του αγώνα.

 

Καταφύγιο Λιμνιών Βολισσού

limnia-volissos3 limnia-volissos2

To καταφύγιο ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2014 και παραδόθηκε στο Λιμενικό Ταμείο Χίου τον Νοέμβριο του 2014. Μπορεί να υποδεχθεί στο νέο τμήμα του 52 σκάφη σε θέσεις πρυμοδέτησης με έτοιμα αγκυροβόλια, ενώ έχει τις αντίστοιχες παροχές νερού και ρεύματος.
Αυτή τη στιγμή εκτελούνται εργασίες σύνδεσης του με το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ και της ΔΕH, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμα και τα κτήρια της reception και των w.c.
Στο καταφύγιο θα υπάρχει προσωπικό για τον κατάπλου και τον απόπλου των σκαφών, συνεργείο καθαρισμού της περιοχής και των εγκαταστάσεων καθώς και χώρος για τη γραμματεία του αγώνα και τα media.

Διαβάστε περισσότερα...

Aegean Regatta 2014 - Ημέρα 6η - Ρόδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της χώρας μας, η "Aegean Regatta 2014". H 6η και τελευταία ημέρα τηςAegean Regatta βρήκε τα 91 πληρώματα στην κοσμοπολίτικη Ρόδο να αγωνίζονται σε παράκτιες ιστιοδρομίες όρτσα-πρίμα, σε αντίθεση με τους τρεις προηγούμενους αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Οι καιρικές συνθήκες ιδανικές, με το δυνατό βοριαδάκι να κάνει αισθητή την παρουσία του από νωρίς το πρωί διευκολύνοντας την επιτροπή να εκκινήσει τους αγώνες σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ο αγωνιστικός στίβος στήθηκε πολύ κοντά στην ακτή δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους παρευρισκομένους να απολαύσουν πλούσιο θέαμα και δυνατές μάχες καθώς τα έμπειρα πληρώματα έδιναν τους καλύτερους τους εαυτούς με στόχο μια θέση στο βάθρο.

Πρώτα στη μάχη ρίχτηκαν τα ORC Club με τα προπορευόμενα σκάφη της βαθμολογίας να διατηρούν τις θέσεις τους. Έτσι, τελικός νικητής αναδείχθηκε το EXCAPE με κυβερνήτη τον Παύλο Ξάνθο ακολουθούμενο από το MOUSMOULO του Νικόλαου Κουμνάκη με τρίτο το EL VIENTO-GOODYEAR του Ηλία Κοβαντζή.

Στα IRC τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν με το σκάφος JINETERA των Θάνου Ανδρόνικου και Γιάννη Κοψιδά να τερματίζουν στη πρώτη θέση, κερδίζοντας στα σημεία στην τελική βαθμολογία το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ - AIGAION ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ του Παναγιώτη Ταγαρόπουλου και αφήνοντας στην τρίτη θέση το URSUS MINOR του Στέλιου Νούτσου.

Στα ORC International μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η αποχή του ACES και του Παναγιώτη Μάντη από το βάθρο των νικητών καθώς το SUGAR του Αλέξανδρου Αθανασίου ήταν αυτό που κατάφερε να επιβληθεί. Στη δεύτερη θέση το MY WAY - TSOULFAS SAILING του Φαίδωνα Κυδωνιάτη, ενώ τρίτο το BANA BIOLETA 3 του Γιάννη Συκάρη.

Τα αποτελέσματα της ημέρας έχουν ως εξής:

Όρτσα - Πρίμα 1

IRC

1. JINETERA

2. ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ - AIGAION ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

3. BAXIMUS

ORC International

1. ERYTOS II-COSMOTE

2. ACES-BOO Productions-VMG GO SHIPPING-STATUS Marit.

3. GRANMA X

Όρτσα-Πρίμα 2

IRC

1. ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ - AIGAION ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

2. JINETERA

3. BAXIMUS

ORC International

1. GRANMA X

2. ERYTOS II-COSMOTE

3. ACES-BOO Productions-VMG GO SHIPPING-STATUS Marit.

Παράκτια ιστιοδρομία

ORC Club

1. MOUSMOULO

2. EXCAPE

3. MAKEDONIA

Τα τελικά αποτελέσματα της "Aegean Regatta 2014" έχουν ως εξής:

IRC

1. JINETERA

2. ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ - AIGAION ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

3. URSUS MINOR

ORC International

1. SUGAR

2. MY WAY - Tsoulfas Sailing

3. BANA BIOLETA 3

ORC Club

1. EXCAPE

2. MOUSMOULO

3. EL VIENTO-GOODYEAR

Η Aegean Regatta γιόρτασε τη φετινή της επιτυχία στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου ή Καστέλο. Εκεί οι νικητές της διοργάνωσης έλαβαν τα βραβεία τους εισπράττοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων. Όμορφες στιγμές για όλους τους ιστιοπλόους πριν ανανεώσουν το ραντεβού τους για το 2015.

H Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές τους ναυτικούς ομίλους του Ανατολικού Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου.

Χορηγός στο αθλητικό και πολιτιστικό αυτό γεγονός, είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE.

Διαβάστε περισσότερα...

Χορηγοί Επικοινωνίας

SKAI-Logo OTE-TV-logo logo SportFM
logo SPORTDAY url PROTO THEMA SOD LOGO

Σύνδεσμοι

irc isaf orc