Menu

16 - 23 Αυγούστου 2014

Λέρος - Κως - Τήλος - Ρόδος

Το ταξίδι στο Αιγαίο ξεκινάει!

Αποτελέσματα αγώνα

Aegean Regatta 2014 - Ημέρα 3η - Κως - Τήλος

Η Τρίτη ημέρα της Aegean Regatta βρίσκει τα πληρώματα να ετοιμάζονται να αφήσουν πίσω τους την όμορφη Κω, βάζοντας πλώρη για νέες περιπέτειες καθώς το πρόγραμμα περιλάμβανε τη δεύτερη ιστιοδρομία της διοργάνωσης, με προορισμό την Τήλο.

Έτσι, η πολυπληθέστερη ιστιοπλοϊκή παρέα του καλοκαιριού άνοιξε τα πανιά της για το δεύτερο σκέλος του αγώνα με στόχο να διανύσουν γρήγορα τα 32 ναυτικά μίλια που τους χώριζαν από την Τήλο. Το θέαμα μοναδικό καθώς τα 91 σκάφη από 6 χώρες βίραραν μπαλόνια γεμίζοντας με χρώματα το Αιγαίο.

Ο μεγάλος στόλος χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον τύπο του σκάφους. Έτσι τα πιο αγωνιστικά σκάφη απαρτίζουν τις κατηγορίες ORC International και IRC ανάλογα με τον τύπο του πιστοποιητικού που τα συνοδεύει και αριθμούν συνολικά 38 συμμετοχές. Η κατηγορία όμως με τις πιο πολλές συμμετοχές είναι αυτή των ORC Club όπου τα σκάφη, αν και δεν είναι αγωνιστικά σίγουρα, διαθέτουν πληρώματα με μεγάλη εμπειρία και αρκετή δόση θετικής ενέργειας.

Ανάμεσα στα φαβορί για αυτό το σκέλος στην κατηγορία ORC Club πέρα από το Mousmoulo είναι τα σκάφη Meltemi, Dragon, Makedonia και Excape , που τερμάτισαν στην πρώτη 10αδα στην 1 ιστιοδρομία, ενώ στα IRC καλή απόδοση αναμένεται να έχουν τα σκάφη Jinetera, Abraxas, Andarin και AELLA.

Ο καιρός ιδανικός στην αρχή της κούρσας βοήθησε τα πληρώματα να προσεγγίσουν γρήγορα το ακρωτήρι του Αγίου Φωκά. Εκεί όμως ο άνεμος άλλαξε αναγκάζοντας τους ιστιοπλόους να μαϊνάρουν τα μπαλόνια τους και να ακολουθήσουν διαφορετική τακτική. Ο στόλος χωρίστηκε ανάμεσα στη Νίσυρο και την Τουρκία κυνηγώντας τις σωστές αλλαγές στη διεύθυνση αλλά και περισσότερο αέρα.

Ύστερα από άλλη μια απαιτητική ιστιοδρομία τα σκάφη τερμάτισαν στην Τήλο όπου και γνώρισαν την υπέροχη φιλοξενία του νησιού καθώς οι νησιώτες τους υποδέχτηκαν με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορευτικό συγκρότημα. Σειρά έχει η ελεύθερη ημέρα στην Τήλο όπου οι ιστιοπλόοι έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τις ομορφιές του νησιού.

H Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές τους ναυτικούς ομίλους του Ανατολικού Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου.

Χορηγός στο αθλητικό και πολιτιστικό αυτό γεγονός, είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που θα συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού.

Διαβάστε περισσότερα...

Aegean Regatta 2014 - Το βίντεο της δεύτερης ημέρας

Σχετικά Βίντεο

Διαβάστε περισσότερα...

Aegean Regatta 2014 - Ημέρα 1η - Λέρος - Κως

Ο 14ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης “Aegean Regatta” άνοιξε σήμερα πανιά από το νησί της Λέρου με προορισμό την Ρόδο και ενδιάμεσους σταθμούς Κω και Τήλο.  Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό ραντεβού του καλοκαιριού βρήκε συγκεντρωμένα 91 σκάφη από 6 διαφορετικές χώρες να ετοιμάζονται για το πρώτο σκέλος ενός απαιτητικού αγώνα 32 ναυτικών μιλίων από την Λέρο στην Κώ. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του αγώνα στην Λέρο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Νίκος Ζωίδης , έδωσε το στίγμα του αγώνα τονίζοντας ότι η Aegean Regatta πέρα από μια σημαντική αθλητική διοργάνωση είναι και ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ιστιοπλόους είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό να γευτούν ιδιαίτερες συγκινήσεις στα όμορφα νησιά του Αιγαίου.

Νωρίς το πρωί τα πληρώματα άφησαν πίσω τους τη Λέρο και το Λακκί για να ριχτούν στη πρώτη μάχη της διοργάνωσης με προορισμό τη Μαρίνα της Κω. Οι άνεμοι σε αρκετά σημεία ξεπερνούσαν τους 30 κόμβους δοκιμάζοντας τις αντοχές των ιστιοπλόων.  Δύναμη, ένταση και ταχύτητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα καθώς ο μεγάλος στόλος άφηνε στα δεξιά του την Κάλυμνο και την Ψέριμμο κερδίζοντας μοναδικές εμπειρίες.

Τα πρώτα αγωνιστικά σκάφη διένυσαν τη διαδρομή σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες με το γρηγορότερο να είναι το ACES από την κατηγορία ORCi  με κυβερνήτη τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη. Στην κατηγορία ORC Club πρώτο αναδείχθηκε το σκάφος MOUSMOULO του Ροδίτη έμπειρου ιστιοπλόου Κουμνάκη Νικόλαου, ενώ στην κατηγορία IRC νικητής ήταν το URSUS MINOR του Στέλιου Νούτσου. Συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν σε όλους τους ιστιοπλόους που κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο σκέλος υπό αυτές τις συνθήκες. 

 

Τα αποτελέσματα της πρώτης ιστιοδρομίας ανα κατηγορία έχουν ως εξής:

ORCi

1. ACES

2. TAMUMM

3. ERYTOS II - COSMOTE

 

ORC Club

1. MOUSMOULO

2. MELTEMI

3. DRAGON

 

IRC

1. URUSUS MINOR

2. ANDARIN

3. JINETERA

 

Η μικρή στάση στην Κω δίνει τη δυνατότητα στους ιστιοπλόους να ξεκουραστούν, να διορθώσουν τυχόν ζημιές, αλλά και να γνωρίσουν το όμορφο νησί της Κω. 

H Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές τους ναυτικούς ομίλους του Ανατολικού Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου.

Χορηγός στο αθλητικό και πολιτιστικό αυτό γεγονός, είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που θα συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού.
Διαβάστε περισσότερα...

Χορηγοί Επικοινωνίας

SKAI-Logo OTE-TV-logo logo SportFM
logo SPORTDAY url PROTO THEMA SOD LOGO

Σύνδεσμοι

irc isaf orc