×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63
Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
 
Menu

23 - 28 Αυγούστου 2020

Λειψοί - Κως - Σύμη - Ρόδος

Ο αγώνας αναβλήθηκε

Déjà vu! ή αλλιώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, με μικρές όμως παραλαγγές

Η τρίτη ιστιοδρομία, από τη Σύμη στη Ρόδο ήταν η μικρότερη με μήκος 23 ναυτικών μιλίων, αλλά μάλλον από τις πιο δύσκολες. Η εκκίνηση δόθηκε μπροστά από την Σύμη. Το έντονο ανάγλυφο στην περιοχή γύρω από την εκκίνηση είχε ως αποτέλεσμα ο άνεμος να κατεβαίνει με σπιλιάδες και μάλιστα όχι σε όλο το μήκος της γραμμής. Η επιλογή του σημείου από το οποίο θα ξεκινούσαν τα σκάφη ήταν λοιπόν καθοριστικής σημασίας. Το μεγαλύτερο μέρος του στόλου επέλεξε να φύγει από την πλευρά της σημαδούρας. Την καλύτερη εκκίνηση αυτή τη φορά πήρε ο «Ωκύαλος» με κυβερνήτη τον Γιώργο Έρτσο. Αν και συνήθως ο συγκεκριμένος τιμονιέρης είναι επιφυλακτικός στις κινήσεις του σήμερα έστησε το σκάφος δεξήνεμο πίσω από τη γραμμή, έδιωξε την πλειοψηφία των σκαφών που ερχόντουσαν αριστηρήνεμα, έκανε υποστροφή και βιράρισε μπαλόνι. Ήταν μια πραγματικά υποδειγματική εκκίνηση για τις συγκεκριμένες συνθήκες, όπου η πορεία για το επόμενο σημείο στροφής, την άκρη του κάβου ήταν αριστερήνεμα πρύμα. Στην συνέχεια ακολούθησε το «Atalanti IX» με κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη, που αναγκάστηκε να ελιχθεί ανάμεσα σε πολλούς αντιπάλους και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά κοντά προκειμένου να ξεκινήσει. Αμέσως μετά την εκκίνηση ο στόλος χωρίστηκε στα τρία. Ένα μέρος, το μεγαλύτερο πήγε προς τα αριστερά, μερικά σκάφη έμειναν στο κέντρο, ενώ λίγα, ανάμεσά τους και το σκάφος «Alpha Bank» της Τράπεζας Πίστεως με κυβερνήτη τον Θοδωρή Τσουλφά πήγε όλο δεξιά. Αρχικά έδειξαν ότι ευνοούνται οι αριστερά, το μεγαλύτερο τμήμα του στόλου, αφού μέχρι να βγουν από τον κάβο έφεραν σε παράλλαξη τον «Ωκύαλο-ΒΜW» και το «Atalanti IX», που είχε φύγει μπροστά. Όμως, βγαίνοντας από την σπιλιάδα που τους οδήγησε μέχρι εκεί έμεναν χωρίς καθόλου αέρα και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Αντίθετα, όσοι προτίμησαν την δεξιά μεριά της εκκίνησης βγήκαν πολύ γρήγορα από τον κόλπο και ταξίδεψαν στην πορεία τους. Όχι όμως χωρίς προβλήματα. Τα επόμενα 10 περίπου μίλια ήταν γεμάτα αλλαγές και ανακατατάξεις. Ενώ, όσοι ήταν κοντά στη Σύμη αρχικά ευνοήθηκαν στη συνέχεια έδειξαν να ευνοούνται όσοι πλησίασαν προς την Τουρκία. Όμως, ο άνεμος που ήρθε τελικά ευνοήσε όσους είχαν προτιμήσει να μείνουν κοντά στην πορεία τους και μακριά από τα τουρκικά παράλια καθώς η ένταση γέμισε από τα ανοιχτά προς την στεριά. Μεγαλύτερη συνέπεια στην επιλογή στα ανοιχτά έδειξε ο «Ωκύαλος» και ανταμοίφθηκε για αυτό με μια εντυπωσιακή νίκη. Το ίδιο και το «Alpha Bank», αλλά και το «ElliniX», το οποίο αν και αρχικά είχε μείνει απελπιστικά πίσω τελικά βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στον στόλο.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, οδεύοντας προς την τελική ευθεία, που είναι οι δύο ιστιοδρομίες όρτσα πρύμα, αύριο Σάββατο στην Ρόδο, το "Alpha Bank" της Τράπεζας Πίστεως με κυβερνήτη τον Θοδωρή Τσουλφά πρόκειται να πάρει την χρεωστούμενη από πέρυσι νίκη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τερματίσει έστω και μέτρια στις δύο ιστιοδρομίες για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης των IMS.

Σε ότι αφορά στα ORC μετά την νίκη του Τάκη Πιτσά με το σκάφος Documento όλα δείχνουν ότι αυτός θα επικρατήσει των δύο θεσσαλονικιών που τον κυνηγούν στην βαθμολογία.Όμως, προς το παρών ο στόλος ακόμα ταξιδεύει και μόνο σήμερα το βράδυ θα μπορέσουμε να έχουμε όχι μόνο μια εκτίμηση, αλλά και την τελική εικόνα του στόλου. Πάντως, ο στόλος των ORC έδειξε να ταλαιπωρείται στο ξεκίνημα, αλλά εκμεταλλεύτηκε στην συνέχεια με τον καλύτερο τρόπο τον γαρμπινό, που φρεσκάρησε νωρίς το απόγευμα, μετά τον τερματισμό των πρώτων ORC.

Τα αποτελέσματα και για τις δύο κατηγορίες αναμένονται νωρίς σήμερα το βράδυ, αλλά με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι στα IMS έχει κερδίσει ο «Ωκύαλος» με δεύτερο το «Alpha Bank».

 

επιστροφή στην κορυφή