×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63
 
Menu

20 - 26 Αυγούστου 2023

Μόλυβος (Λέσβος) - Ψαρά - Καρδάμυλα (Χίος) - Οινούσσες

Δελτίο Τύπου - 17/06/2009

Δελτίο Τύπου - 17/06/2009

17/6/2009

Αθήνα, 17/6/2009

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Γραφείο Τύπου «Αegean Regatta»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Oικουμενικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η Aegean Regatta, o διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που γίνεται για 9η συνεχόμενη χρονιά, με διοργανωτή το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Δύο μήνες πριν δοθεί η εκκίνηση και το ενδιαφέρον των ιστιοπλόων είναι ήδη μεγάλο, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή σκάφη από την Αθήνα, το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και φυσικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και τη Ρόδο.

Μέχρι τώρα οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 24 και αναμένεται να επιβεβαιωθεί η διαπίστωση ότι η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» από την πρώτη κιόλας χρονιά, κατάφερε να είναι ο ιστιοπλοϊκός αγώνας με τη μεγαλύτερη πανελλήνια απήχηση.

Το κάλεσμα στους ιστιοπλόους, επαναλαμβάνει και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Ι. Κουρούσης. «Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σάς καλεί να δώσετε για ακόμη μία χρονιά δυναμικά το «παρών» στο Αιγαίο, στον κορυφαίο στίβο για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης. Οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης Aegean Regatta δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι πλέον ένας καταξιωμένος θεσμός στο χώρο του ναυταθλητισμού.»

Η Aegean Regatta ανοίγει πανιά στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 29 του μήνα, με μία διαδρομή 107 ναυτικών μιλίων, ξεκινώντας από τον Εύδηλο Ικαρίας, συνεχίζοντας στο Καρλόβασι και το Βαθύ Σάμου και καταλήγοντας στους Λειψούς.

Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και δηλώσεις συμμετοχής, στην ιστοσελίδα www.aegeanregatta.gr

 

επιστροφή στην κορυφή