×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63
 
Menu

20 - 26 Αυγούστου 2023

Μόλυβος (Λέσβος) - Ψαρά - Καρδάμυλα (Χίος) - Οινούσσες

Οι νικητές της AEGEAN REGATTA 2005

Σε έναν ιστορικό χώρο, το μεσαιωνικό Θέατρο της Τάφρου στην παλιά πόλη της Ρόδου, έπεσε η αυλαία της AEGEAN REGATTA 2005.

Σε έναν ιστορικό χώρο, το μεσαιωνικό Θέατρο της Τάφρου στην παλιά πόλη της Ρόδου, έπεσε η αυλαία της AEGEAN REGATTA 2005, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργάνωσε το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου. Την απονομή στους νικητές του αγώνα έκανε η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας Σοφία Μπεκατώρου.

Καθοριστικές για την έκβαση της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» ήταν οι τελευταίες ιστιοδρομίες όρτσα-πρίμα που έγιναν ανοιχτά του νησιού και τις οποίες παρακολούθησε πλήθος Ελλήνων και ξένων τουριστών που παραθερίζουν στη Ρόδο.

Στην κατηγορία IMS την πρώτη θέση πήρε το σκάφος ΜΕLITI με κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη και στις δύο επόμενες θέσεις ακολούθησαν, το ΑLPHA BANK με κυβερνήτη τον Θοδωρή Τσουλφά και το ATALANTI X του Γιώργου Ανδρεάδη.

Στην κατηγορία ORC νικητής αναδείχθηκε το σκάφος ΟRION του Γιώργου Μπελέγρη, δεύτερο ήταν το ΦΟΙΒΟΣ με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Φερβελη και τρίτο το DE MAR A MAR με κυβερνήτη τον Νότη Μπατσή.

Η Σοφία Μπεκατώρου απευθυνόμενη στους αγωνιζόμενους, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Αιγαίο Πέλαγος μεταβάλλεται σιγά-σιγά στο ναυταθλητικό κέντρο της Μεσογείου:

«Είμαι πολύ αισιόδοξη γιατί ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά φάνηκε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει μεγάλες διοργανώσεις. Ξεκινήσαμε με το Dream Race της Μυκόνου, συνεχίζουμε με την ΑEGEAN REGATTA κι έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των IMS 600 που θα γίνει στην Κρήτη. Χάρη στον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιώργο Ανδρεάδη θα φιλοξενήσουμε του χρόνου μια μεγάλη διοργάνωση για τα ΤP 52. Oλα αυτά αποδεικνύουν ότι έχουμε περάσει τις πρώτες εξετάσεις απέναντι στους ξένους, έχουμε κερδίσει τις εντυπώσεις, έχουμε δείξει τεράστιες δυνατότητες για να διοργανώσουμε μεγάλους αγώνες αλλά και να αποδώσουμε σε αυτούς τους αγώνες»

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου από την Αστυπάλαια και με ενδιάμεσους σταθμούς την Τήλο και τη Σύμη, κατέληξε στη Ρόδο, με τη συμμετοχή 75 σκαφών, εκ των οποίων τα εννέα προέρχονταν από το εξωτερικό. Διοργανώθηκε για πέμπτη φορά και πλέον αποτελεί θεσμό, όπως επισήμανε ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλης Παυλίδης, απευθυνόμενος προς τα πληρώματα. «Ηταν μια περιπέτεια που την χάρηκαν οι νησιώτες. Θαύμασαν την ικανότητα σας, τη δεξιότητα σας και προπάντων την αγάπη σας για τη θάλασσα και το εξαιρετικό άθλημα της ιστιοπλοϊας. Θα σας φανεί περίεργο, αλλά μας δώσατε ζωή παρότι είναι τουριστική περίοδο. Μας δώσατε ένα χρώμα μιας άλλης ζωής που δεν ζούμε έντονα και δεν ζούμε συχνά. Εγινε θεσμός η Ρεγκάτα στο Αιγαίο. Τελειώνει αυτή του 2005 αλλά ξεκινάει αυτόματα η προπαρασκευή για την Ρεγάτα στο Αιγαίο του 2006. Είναι υποχρέωση του Υπουργείου μας να μετέχει και να στηρίζει κάθε προσπάθεια που θα συνδέει τους ανθρώπους με ένα κοινό στοιχείο, τον αθλητισμό και τον ναυταθλητισμό. Εύχομαι σε όλους τους ιστιοπλόους στην επόμενη Ρεγκάτα του χρόνου να έχουν τη δύναμη και το κουράγιο να είναι παρόντες, να είναι παρούσες γιατί βλέπω ότι μεταξύ των πληρωμάτων είναι πολλές γυναίκες. Ραντεβού στην Ρεγκάτα του 2006, γιατί η απόφαση μας να τραβήξουμε τα ελληνόπουλα στη θάλασσα είναι αμετακίνητη», δήλωσε ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης.

Η AEGEAN REGATTA 2005 διοργανώθηκε με την πολύτιμη βοήθεια του Υφυπουργείου Αθλητισμού , των Δήμων Αστυπάλαιας, Τήλου, Σύμης, Ρόδου, των ναυτικών ομίλων Ρόδου, Χίου, Σάμου και Λέσβου. Δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αρωγή της Εθνικής Τράπεζας, της ΑLPHA BANK και της LANCIA ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΕΤ 3 και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΠΑΛΜΟΣ της Ρόδου

 

επιστροφή στην κορυφή