×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63
 
Menu

20 - 26 Αυγούστου 2023

Μόλυβος (Λέσβος) - Ψαρά - Καρδάμυλα (Χίος) - Οινούσσες

«Άρωμα» Δωδεκανήσου στην ΑΕGEAN REGATTA 2005

Λίγες ημέρες μετά το τέλος της ΑΕGEAN REGATTA 2004, το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή αποφάσισε την ρότα της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» για το 2005.

Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που θα πάρουν μέρος στον διεθνή αγώνα που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το Υπουργείο Αιγαίου, θα ξεκινήσουν την «περιπέτεια» τους από την Αστυπάλαια και θα κατευθυνθούν στη Νίσυρο, στη Χάλκη, την Τήλο και την Ρόδο.

Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης θα επισκεφτεί νησιά όπως η Νίσυρος, η Χάλκη και η Τήλος και αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία, να αναδειχθούν οι ομορφιές της Δωδεκανήσου και οι κάτοικοι μικρών και απομακρυσμένων νησιών να γνωρίσουν από κοντά το ναυταθλητισμό.

«Η θάλασσα του Αιγαίου που μας έχει χαρίσει περίσσιες χαρές θα ξαναγκαλιάσει την AEGEAN REGATTA και του χρόνου» δήλωσε ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης και πρόσθεσε: «Στο ιερό νησί της Πάτμου τελείωσε η ρότα της Ρεγκάτας του Αιγαίου του 2004 και άρχισε η προπαρασκευή της επόμενης χρονιάς. Και πάλι το Υπουργείο Αιγαίου θα είναι εδώ όπως και τα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών, στα οποία πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμμετοχή τους. Να επαναλάβω ότι παρά τις κάποιες αρχικές αμφιβολίες, οι ιστιοπλόοι με την εν γένει συμπεριφορά τους με έκαναν πλήρωμα της Ρεγκάτας και μαζί τους, αλλά και με τους εκπροσώπους των ναυτικών ομίλων θα σχεδιάσουμε το επόμενο ταξίδι στο Αιγαίο. Θα είμαστε μαζί και θα είμαστε ισχυρότεροι».

Στην διοργάνωση της AEGEAN REGATTA εκτός του Υπουργείου Αιγαίου συμμετέχουν το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ενώ ιδιαιτέρως σημαντική είναι η αρωγή των των ναυτικών ομίλων των νησιών-σταθμών όπως ο Αθλητικός Όμιλος Αιγαίου, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου, ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θαλάσσης Ρόδου, ο Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Λέσβου και ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου.

 

επιστροφή στην κορυφή