×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63
 
Menu

20 - 26 Αυγούστου 2023

Μόλυβος (Λέσβος) - Ψαρά - Καρδάμυλα (Χίος) - Οινούσσες

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η AEGEAN REGATTA 2003

Τον πήχη ακόμη πιο ψηλά από τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, έβαλε η AEGEAN REGATTA 2003, ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργάνωσε από τις 2 έως τις 9 Αυγούστου το Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τη συνδρομή του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η Ρεγκάτα του Αιγαίου άνοιξε πανιά στη Μύρινα της Λήμνου με αριθμό ρεκόρ 83 σκαφών, ρεκόρ ξένων συμμετοχών (είναι χαρακτηριστικό ότι την 2η θέση στην κατηγορία ΙΜS πήρε το σκάφος IWITO με πλήρωμα από την Βραζιλία), είχε πλήρη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και πρόσφερε μαγικές στιγμές στους περίπου 800 ιστιοπλόους και στις χιλιάδες των νησιωτών στη Λήμνο, την Σαμοθράκη και την Λέσβο που παρακολούθησαν τις παράλληλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Ο Υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των ιστιοπλόων και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία της διοργάνωσης. «Τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της Ρεγκάτας του Αιγαίου την έχουν καταστήσει πλέον τον σημαντικότερο ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θάλασσας τουλάχιστον στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την AEGEAN REGATTA 2003 και πρόσθεσε: «Όπως οι Ρεγκάτες των Ενετών ένωναν τις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, έτσι και η σύγχρονη Ρεγκάτα του Αιγαίου, αποδείχθηκε ότι ενώνει όλους μας και καταξιώθηκε πλέον από εσάς σαν η μεγάλη ετήσια γιορτή της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος περίπου 1000 άνθρωποι μαζί με τους συνοδούς τους, λάτρεις της θάλασσας του Αιγαίου μεταφέρθηκαν από νησί σε νησί, γνώρισαν και ανακάλυψαν νέους και παλιούς τόπους, πολιτισμούς και παραδόσεις και γεύθηκαν με όλες τις αισθήσεις τους αυτό που αναζητούν Έλληνες και ξένοι από όλο τον κόσμο στην ελληνική Πολυνησία. Αυτή η ομάδα ανθρώπων αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση και εγγύηση για την προβολή του Αιγαίου, του θαλάσσιου τουρισμού και της ιστιοπλοΐας γενικώς».

Η διαδρομή της AEGEAN REGATTA 2004 θα αποφασισθεί ύστερα από την επεξεργασία του ερωτηματολογίου στο οποίο απάντησαν οι συμμετέχοντες και θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μέσα στο πρόγραμμα θα είναι η Χίος και η Σάμος και πιθανόν ένα ακόμη νησί των Κυκλάδων.

Να θυμίσουμε ότι την πρώτη θέση στον αγώνα στην κατηγορία ΙΜS την πήρε το σκάφος ΜELITI III με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη και στην κατηγορία ΟRC το DOCUMENTO με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Πιτσά.

 

επιστροφή στην κορυφή