×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63
 
Menu

20 - 26 Αυγούστου 2023

Μόλυβος (Λέσβος) - Ψαρά - Καρδάμυλα (Χίος) - Οινούσσες

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την AEGEAN REGATTA 2003

Στον τρίτο χρόνο της ζωής της έχει μπει ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θάλασσας AEGEAN REGATTA 2003 και έχει ήδη καταξιωθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κι εκτός των συνόρων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τη φετινή διαδρομή θα παρακολουθήσουν με πλήρη ειδησεογραφική ομάδα μερικά από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων και τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου.

Τις προσπάθειες των περίπου 800 ιστιοπλόων που θα αποτελούν τα πληρώματα περισσοτέρων από 80 σκαφών, θα καλύψουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ASSOCIATED PRESS και APTΝ τα οποία θα μοιράσουν την εικόνα σε 40 τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου. Επίσης θα υπάρχει κάλυψη από το αγγλικό κανάλι SKY NEWS αλλά και από το CNN, το οποίο και πέρσι παρακολούθησε την πορεία της AEGEAN REGATTA από τη Λέρο στην Κω, στη Σύμη και κατάληξη στη Ρόδο και παρουσίασε εκτεταμένα στιγμιότυπα και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών.

Η AEGEAN REGATTA 2003 ξεκινά επίσημα το Σάββατο 2 Αυγούστου στη Μύρινα της Λήμνου με τον έλεγχο καταμετρήσεων και τις επιθεωρήσεις στα σκάφη. Την Κυριακή θα γίνει η συγκέντρωση των κυβερνητών και την Δευτέρα θα δοθεί στις 10:00 η εκκίνηση του πρώτου σκέλους από τη Μύρινα έως την Καμαριώτισα της Σαμοθράκης με απόσταση 43,5 ναυτικών μιλίων.

Παράλληλα θα γίνουν πλήθος σημαντικών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν σκοπό να προβάλλουν την ταυτότητα των κατοίκων του Αρχιπελάγους και των νησιών-σταθμών του αγώνα.

 

επιστροφή στην κορυφή