×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63
 
Menu

20 - 26 Αυγούστου 2023

Μόλυβος (Λέσβος) - Ψαρά - Καρδάμυλα (Χίος) - Οινούσσες

Η πρώτη συμμετοχή στην Aegean Regatta 2004.

Έξι μήνες πριν από την έναρξη της Αegean Regatta 2004, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνει το Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η πρώτη συμμετοχή είναι γεγονός και μάλιστα από το εξωτερικό.

Στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής έφτασε η πρώτη αίτηση προερχόμενη από την Βρετανία και αφορά το σκάφος FENIX από το Royal Weston Yacht Club. Kυβερνήτης είναι ο Richard Balding και μέλη οι Richard Chadburn, David Barrow, Conor Oniell και Steve Etheridge.

Πρόκειται για σκάφος τύπου Swan 60 με συμμετοχή στους σπουδαιότερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες όλου του κόσμου το οποίο θα έχει πλήρωμα ιδιαίτερα έμπειρους ιστιοπλόους. Μάλιστα θα έρθουν νωρίτερα στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η Ρεγκάτα του Αιγαίου που διοργανώνεται φέτος για τέταρτη φορά, θα ανοίξει πανιά στις 4 Σεπτεμβρίου από την Άνδρο με σταθμούς τη Χίο, το Πυθαγόρειο της Σάμου, τους Λειψούς και τερματισμό στην Πάτμο στις 11 του μηνός.

Ήδη η πρώτη συμμετοχή του σκάφους FENIX κάνει τους διοργανωτές να αισιοδοξούν ότι και φέτος η Aegean Regatta θα ξεπεράσει τον εαυτό της, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 10 διεθνείς συμμετοχές που είχε πέρυσι και αγγίζοντας τα 100 διαγωνιζόμενα σκάφη.

Στη διοργάνωση της Ρεγκάτας του Αιγαίου πολύτιμη είναι η συνδρομή των ναυτικών ομίλων των νησιών-σταθμών του αγώνα και φέτος το μεγαλύτερο μέρος από το οργανωτικό «βάρος» έχουν αναλάβει ο Αθλητικός Όμιλος Αιγαίου, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου, ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θαλάσσης Ρόδου, ο Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Λέσβου και ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου.

 

επιστροφή στην κορυφή