ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

2η Ιστιοδρομία στο Αγαθονήσι και ούριοι άνεμοι στην 3η Ιστιοδρομία προς τη Σάμο

Την Τρίτη 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η 2η Ιστιοδρομία από τους Φούρνους με κατεύθυνση το Αγαθονήσι.

Στο νησί, κάτοικοι και επισκέπτες υποδέχθηκαν τα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών σκαφών με θέρμη και ενθουσιασμό με μια μουσικοχορευτική εκδήλωση που αναδείκνυε την τοπική παράδοση των Αγαθονησιωτών, τη φιλοξενία τους και τον πολιτισμό τους. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της Aegean Regatta, που το Αγαθονήσι – όπως και οι Φούρνοι – αποτελούν σταθμό στο πλαίσιο του αγώνα, γεμίζοντας με νέες εμπειρίες στα πληρώματα και σκάφη των διαγωνζομένων, αλλά κυρίως στους κατοίκους των μικρών ακριτικών νησιών που ήρθαν σε επαφή με τη μεγαλύτερη διοργάνωση του είδους αυτού στο Αιγαίο.

IMG 4989

Μετά το καλωσόρισμα του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Κόττορου, ο Γενικός Γραμματέας απένειμε τιμητικές πλακέτες προς τον Δήμαρχο Αγαθονησίου, την Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κα Νίκη Αναστασίου, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Σάμου – διοργανωτή ομίλου κ. Αλέξανδρο Κιουλάφα και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κωσνταντίνο Κόττορο.

Ειδική τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον Υποστρατηγό Μιχαήλ Κλούβα Διοικητή της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΓΕΘΑ για την τοποθέτηση ναυδέτων στο νησί του Αγαθονησίου με χρηματοδότηση της ΓΓΑΙΝΠ και για την ευρύτερη προσφορά του στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ναυταθλητισμού στο νησί.

Πριν την εκκίνηση της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα κύπελα στους νικητές των κατηγοριών της 2ης Ιστιοδρομίας.

Η 3η Ιστιοδρομία με προορισμό τη Σάμο έλαβε χώρα σήμερα 24 Αυγούστου 2022.

Αύριο ημέρα Πέμπτη 25 Αυγούστου, στην ελεύθερη ημέρα του Αγώνα οι ομάδες των σκαφών, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και Σάμου Ικαρίας κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, θα έχουν τη δυνατότητα ξενάγησης από την αρχαιολόγο Μαρία Σταθακίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου σε 2 ομάδες στις 11:00 και 12:00.

IMG 4979

IMG 4994

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads