ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Aegean Regatta 2014 – Ημέρα 3η – Κως – Τήλος

Η Τρίτη ημέρα της Aegean Regatta βρίσκει τα πληρώματα να ετοιμάζονται να αφήσουν πίσω τους την όμορφη Κω, βάζοντας πλώρη για νέες περιπέτειες καθώς το πρόγραμμα περιλάμβανε τη δεύτερη ιστιοδρομία της διοργάνωσης, με προορισμό την Τήλο.

Έτσι, η πολυπληθέστερη ιστιοπλοϊκή παρέα του καλοκαιριού άνοιξε τα πανιά της για το δεύτερο σκέλος του αγώνα με στόχο να διανύσουν γρήγορα τα 32 ναυτικά μίλια που τους χώριζαν από την Τήλο. Το θέαμα μοναδικό καθώς τα 91 σκάφη από 6 χώρες βίραραν μπαλόνια γεμίζοντας με χρώματα το Αιγαίο.

Ο μεγάλος στόλος χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον τύπο του σκάφους. Έτσι τα πιο αγωνιστικά σκάφη απαρτίζουν τις κατηγορίες ORC International και IRC ανάλογα με τον τύπο του πιστοποιητικού που τα συνοδεύει και αριθμούν συνολικά 38 συμμετοχές. Η κατηγορία όμως με τις πιο πολλές συμμετοχές είναι αυτή των ORC Club όπου τα σκάφη, αν και δεν είναι αγωνιστικά σίγουρα, διαθέτουν πληρώματα με μεγάλη εμπειρία και αρκετή δόση θετικής ενέργειας.

Ανάμεσα στα φαβορί για αυτό το σκέλος στην κατηγορία ORC Club πέρα από το Mousmoulo είναι τα σκάφη Meltemi, Dragon, Makedonia και Excape , που τερμάτισαν στην πρώτη 10αδα στην 1 ιστιοδρομία, ενώ στα IRC καλή απόδοση αναμένεται να έχουν τα σκάφη Jinetera, Abraxas, Andarin και AELLA.

Ο καιρός ιδανικός στην αρχή της κούρσας βοήθησε τα πληρώματα να προσεγγίσουν γρήγορα το ακρωτήρι του Αγίου Φωκά. Εκεί όμως ο άνεμος άλλαξε αναγκάζοντας τους ιστιοπλόους να μαϊνάρουν τα μπαλόνια τους και να ακολουθήσουν διαφορετική τακτική. Ο στόλος χωρίστηκε ανάμεσα στη Νίσυρο και την Τουρκία κυνηγώντας τις σωστές αλλαγές στη διεύθυνση αλλά και περισσότερο αέρα.

Ύστερα από άλλη μια απαιτητική ιστιοδρομία τα σκάφη τερμάτισαν στην Τήλο όπου και γνώρισαν την υπέροχη φιλοξενία του νησιού καθώς οι νησιώτες τους υποδέχτηκαν με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορευτικό συγκρότημα. Σειρά έχει η ελεύθερη ημέρα στην Τήλο όπου οι ιστιοπλόοι έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τις ομορφιές του νησιού.

H Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές τους ναυτικούς ομίλους του Ανατολικού Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου.

Χορηγός στο αθλητικό και πολιτιστικό αυτό γεγονός, είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που θα συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads