ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Μπήκαν φουριόζοι στο λιμάνι!

Με φουσκωμένα τα μπαλόνια έκαναν την εμφάνισή τους ανοιχτά της Νισύρου τα σκάφη της Aegean Regatta ενθουσιάζοντας τους κατοίκους του νησιού που έστησαν παραδοσιακές μουσικές και καθαρά τραπεζομάντιλα για το καλωσόρισμα των ιστιοπλόων στο λιμάνι τους. Κυβερνήτες και πληρώματα κατέφθαναν από νωρίς το απόγευμα με πλατύ χαμόγελο καθώς ο Αίολος τους έκανε τελικά το χατίρι, άφησε τους ανέμους του να γεμίσουν τα πανιά τους και ευχαριστήθηκαν τον αγώνα τους.

Δυνατές κόντρες, περάσματα και διαδοχικές αφίξεις με μεγάλη συχνότητα ήταν επομένως το αλατοπίπερο της δεύτερης ιστιοδρομίας (Κάλυμνος – Νίσυρος, 34 ν.μ.) που αντάμειψε τους φίλους της ανοιχτής θάλασσας για την… υπομονή που έδειξαν στην βασανιστική άπνοια της πρεμιέρας. Το αεράκι βοήθησε τα σκάφη να πλησιάσουν τη Νίσυρο σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο προσφέροντας ένα πραγματικά θαυμάσιο θέαμα σε όσους ατένιζαν τον ορίζοντα. Τη σημαδούρα του τερματισμού πέρασε πάντως πρώτο το Jinetera, δεύτερο μπήκε το Ανεμος και τρίτο το ιταλικό πλήρωμα ενώ εντυπωσιακή ήταν και η είσοδος του λιμενικού σώματος με το «Μακεδονία».

Οι τερματισμοί θα συνεχιζόντουσαν ως αργά το βράδυ όταν και θα ανακοινωθούν οι νικητές αυτής της δεύτερης ιστιοδρομίας ενώ όσοι ιστιοπλόοι έφτασαν νωρίς μετά το φαγητό τους στους Πάλους είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ετοιμάσουν τα πλάνα τους για την σήμερα μέρα (ρεπό) που προσφέρεται για εκδρομές ή χαλάρωση στα όμορφα στέκια του νησιού.

Το βράδυ βέβαια το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία από τους Διονύση Σαββόπουλο, Θανάση Παπακωνσταντίνου στον μυσταγωγικό χώρο του ηφαιστείου, εμπειρία που θα γεμίσει τις «μπαταρίες» όλων για τη συνέχεια του αγώνα. Οι τοπικές αρχές περιμένουν μάλιστα να καλωσορίσουν αύριο και τον υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη ο οποίος θα λάβει ενεργό μέρος στη διοργάνωση ως μέλος του πληρώματος του «Μακεδονία» στην ιστιοδρομία Νίσυρος – Ρόδος!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads