ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Δελτίο Τύπου – Οι συμμετοχές στην Aegean Regatta έφτασαν τις 73 !

Δελτίο Τύπου – Οι συμμετοχές στην Aegean Regatta έφτασαν τις 73 !

13/8/2009

Αθήνα, 13/8/2009

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Γραφείο Τύπου «Αegean Regatta»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι συμμετοχές στην Aegean Regatta έφτασαν τις 73 !

Την αναγνώριση που έχει στον ιστιοπλοϊκό κόσμο επιβεβαιώνει η Αegean Regatta, ο διεθνής αγώνας που διοργανώνει για 9η χρονιά, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής. Δέκα ημέρες πριν από την έναρξη της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» και οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 73 , αποδεικνύοντας ότι είναι ο ιστιοπλοϊκός αγώνας με τη μεγαλύτερη πανελλήνια απήχηση.

Η Aegean Regatta ανοίγει πανιά στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 29 του μήνα, με μία διαδρομή στα ανατολικά σύνορα της χώρας, ξεκινώντας από τον Εύδηλο Ικαρίας, συνεχίζοντας στο Καρλόβασι και το Βαθύ Σάμου και καταλήγοντας στους Λειψούς.

Μεταξύ των συμμετοχών που προέρχονται από όλη την Ελλάδα, ξεχωρίζουν το σκάφος MELITI V με κυβερνήτη τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Γιώργο Ανδρεάδη, το ERYTOS 2 COSMOTE με κυβερνήτη τον Ολυμπιονίκη Κώστα Μάνθο, αλλά και το σκάφος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Λιμενικού Σώματος, με το οποίο αναμένεται να αγωνιστεί ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πάνος Καμμένος.

Στην αναγνώριση της Aegean Regatta στη συνείδηση των ιστιοπλόων, αναφέρεται ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Ακης Τσαλίκης: «Τα τελευταία χρόνια που διεξάγεται η Aegean Regatta, έχει κερδίσει μία ζηλευτή θέση στην καρδιά των Ελλήνων ιστιοπλόων. Και αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο ιστιοπλόοι από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από την Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα μαζεύονται, όπου αποφασίσει κάθε φορά ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μετά από εισήγηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, για να ακολουθήσουν αυτή την ωραία διαδρομή. Το Αιγαίο είναι ένας εξαιρετικός χώρος που μας σαγηνεύει όλους, Έλληνες και ξένους και μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε και για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσουμε, την ελληνικότητά του σε κάθε πέτρα που σηκώνουμε».

Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και δηλώσεις συμμετοχής, στην ιστοσελίδα www.aegeanregatta.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads