ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Δύο ελληνικά σκάφη, προηγούνται μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ιστιοδρομίας της “AEGEAN REGATTA“

Δύο ελληνικά σκάφη, προηγούνται μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ιστιοδρομίας της “AEGEAN REGATTA”, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα, που διοργανώνει το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για έκτη συνεχή χρονιά.

Τα 70 σκάφη που μετέχουν στη «Ρεγγάτα του Αιγαίου», ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας από το λιμάνι της Χίου για τη Σάμο. Στο Καρλόβασι, πρώτο μπήκε στο λιμάνι το σκάφος «Οξυγόνο», με κυβερνήτη τον Λάζαρο Τσαλίκη από τον Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, που ανήκει στην κατηγορία Ι.Μ.S.

Στην κατηγορία O.R.C., νικητής αναδείχθηκε το σκάφος «Βίδα» με Κυβερνήτη τον Στέλιο Μπράτο από τον Ν.Ο. Μυτιλήνης.

Στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της «AEGEAN REGATTA 2006», συμμετέχουν σκάφη και πληρώματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Η «αυλαία» της Ρεγγάτα του Αιγαίου, άνοιξε το βράδυ της Κυριακής στη Χίο, με την τελετή έναρξης που κήρυξε ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλης Παυλίδης. Καλωσορίζοντας τους 700 ναυταθλητές, ο Υπουργός δήλωσε :

«Με τη διπλή ιδιότητα του Υπουργού Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και του Βουλευτή Δωδεκανήσου, συγχαίρω τους ιστιοπλόους που δίδουν και πάλιν το «παρόν» στο Αιγαίο, στη θάλασσα που ενώνει και δεν χωρίζει. Τους εύχομαι άνεμο ούριο και τους διαβεβαιώνω, πως, από όποιο λιμάνι κι αν περάσουν, θα απολαύσουν την αιγαιοπελαγίτικη φιλοξενία».

Πλήθος κόσμου επιφύλαξε θερμή υποδοχή στα σκάφη στο Καρλόβασι της Σάμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Παναγιώτη Λυμπέρη. Καλωσορίζοντας τους ναυταθλητές, ο Δήμαρχος δήλωσε :

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που επιλέχθηκε το Καρλόβασι, ως σταθμός στη Ρεγγάτα. Ευχαριστούμε από καρδιάς το Υπουργείο Αιγαίου και ιδιαίτερα τον Υπουργό, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, για την τιμή που μας έκανε κι εμείς θα επιδιώξουμε, όλοι οι ναυταθλητές να περάσουν ευχάριστα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Καρλόβασι της Σάμου».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads