ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Η AEGEAN REGATTA στο ημερολόγιο του Υπουργείου Αιγαίου

Οι αναμνήσεις, οι στιγμές, οι συγκινήσεις, η άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες της AEGEAN REGATTA θα μας συντροφεύουν όλο το 2004 μέσα από το ημερολόγιο του Υπουργείου Αιγαίου με θέμα τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά το 2001 και από τότε αποτελεί θεσμό για το Αρχιπέλαγος.

Τρία χρόνια ζωής για την «Ρεγκάτα του Αιγαίου» με 12 λιμάνια-σταθμούς που το καθένα θα αποτελεί το θέμα του κάθε μήνα, με το Πλωμάρι της Λέσβου, το σημείο εκκίνησης της πρώτης AEGEAN REGATTA, να είναι το θέμα του Ιανουαρίου. Στους υπόλοιπους 11 μήνες του ημερολογίου ακολουθούν οι επόμενοι σταθμοί που είναι κατά σειρά, οι Οινούσσες, τα Μεστά της Χίου, το Βαθύ της Σάμου, η Λέρος, η Κως, η Σύμη, η Ρόδος, η Λήμνος, η Σαμοθράκη, η Πέτρα, ο Μόλυβος και η Μυτιλήνη.

Μήνα προς μήνα, το καλαίσθητο ημερολόγιο που είναι δημιουργία του εικαστικού τμήματος του Υπουργείου Αιγαίου, μας φέρνει πιο κοντά, στην αιγαιοπελαγίτικη αύρα, στην πολιτιστική παράδοση των κατοίκων του Αρχιπελάγους και στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των νησιών, μαζί με τον ιδρώτα και τον κόπο των ιστιοπλόων, την πλεύση των σκαφών και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων.

Ο επιπλέον λόγος που το Υπουργείου Αιγαίου επέλεξε για το ημερολόγιο του επόμενου έτους την AEGEAN REGATTA, έχει σχέση με το γεγονός ότι το 2004 είναι Ολυμπιακή χρονιά καθώς η Αθήνα και η Ελλάδα θα διοργανώσουν το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού της υφηλίου. Το Υπουργείο Αιγαίου ενταγμένο στο γενικότερο κλίμα επέλεξε ένα αθλητικό θέμα με πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προεκτάσεις, συνισταμένες που απαντώνται και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάλιστα η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» του 2004 θα αποτελέσει συνέχεια της Ολυμπιάδας καθώς έχει οριστεί η διεξαγωγή της από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου διατηρώντας έτσι το πανηγυρικό κλίμα που θα έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας και μεταφέροντας το Ολυμπιακό πνεύμα στα νησιά του Αρχιπελάγους.

Εκτός του Υπουργείου Αιγαίου στην AEGEAN REGATTA συνδράμει και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ενώ συνδιοργανωτές είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας της Ε.Ι.Ο. και οι ναυτικοί όμιλοι των νησιών-σταθμών του αγώνα.

Για εφέτος η διαδρομή είναι Άνδρος, Χίος, Πυθαγόρειο Σάμου, Λειψοί και τερματισμός στην Πάτμο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads