ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Η Aegean Regatta στο πλευρό των πυρόπληκτων της Χίου

Στην Χίο βρίσκονται τα 94 σκάφη που συμμετέχουν στην διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean Regatta και τα πληρώματα τους έζησαν από κοντά την τραγωδία που ζει το πανέμορφο νησί με τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Μάλιστα πέρα από την ηθική υποστήριξη οι περίπου 750 ιστιοπλόοι αποφάσισαν να συμπαρασταθούν εμπράκτως στους πυρόπληκτους, έπειτα και από πρόταση των διοργανωτών.
Αποφασίστηκε λοιπόν να συγκεντρωθούν χρήματα από όλους τους συμμετέχοντες στην «Ρεγκάτα του Αιγαίου» και προσφερθούν σε όσους τα έχουν άμεση ανάγκη στις πληγείσες περιοχές της Χίου για την τακτοποίηση κάποιων πρώτων αναγκών.
Επίσης, όλοι οι ιστιοπλόοι έδωσαν νέο ραντεβού σε εποχή που θα κριθεί κατάλληλη από τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να διοργανώσουν και να συμμετάσχουν σε αναδάσωση των περιοχών που έχουν χτυπηθεί από την πύρινη λαίλαπα.
Τέλος, αποφασίστηκε η αναβολή των in shore ιστιοδρομιών που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα έξω από την Βολισσό σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χίου, καθώς το μυαλό των ιστιοπλόων δεν ήταν στους αγώνες αλλά στην τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί το πανέμορφο αυτό νησί. Ολοι μάλιστα ευχήθηκαν να κοπάσουν εντελώς οι άνεμοι, γεγονός που μπορεί να μην ευνοεί τον αγώνα – αλλά θα συνεισφέρει καθοριστικά στην εξουδετέρωση των πυρκαγιών.
Τα ιστιοπλοϊκά που μετέχουν στην Aegean Regatta ξεκίνησαν από τις Οινούσσες και από το απόγευμα της Δευτέρας άρχισαν να φτάνουν στην Βολισσό της Χίου για την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους του αγώνα. Οι βόρειοι άνεμοι εξασθένησαν με αποτέλεσμα αρκετά από τα σκάφη να μην προλάβουν να τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου
Οι νικητές του δεύτερου σκέλους της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» ήταν ανά κατηγορία:

ORCi

  1. CODE ZERO – VODAFONE με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή
  2. INTEGRALE με κυβερνήτη τον Σωτήρη Ζαμπέτογλου
  3. MELITI IV με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη

ORC CLUB

  1. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με κυβερνήτη τον Λεωνίδα Καλλόπουλο
  2. ΟΔΥΣΣΕΑΣ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Μαράκη

ΙRC

  1. BAXIMUS – ENGAIA με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη
  2. MELX II ΕΨΑ με κυβερνήτη τον Σταύρο Παπαγιαννόπουλο
  3. OXYGONON με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

Την Αegean Regatta διοργανώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Μάλιστα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου έστειλε και το εξής μήνυμα:«Εν μέσω της βαθιάς οδύνης για την καταστροφική πυρκαγιά που πλήττει την Χίο, θα ήθελα να καλωσορίσω τους ιστιοπλόους που, συμμετέχοντας στην Aegean Regatta, κατέπλευσαν σήμερα στη Βολισσό της Χίου. Αποδεικνύουν και εκείνοι ότι η Χίος παραμένει τόπος ζωντανός και δημιουργικός.
Η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Οργάνωση Aegean Regatta αποτελεί ένα θεσμό για τον ναυταθλητισμό του Αιγαίου και ευρύτερα της χώρας μας. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, μέσω της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, διοργανώνει και στηρίζει ολόθερμα αυτό τον αγώνα.
Εδώ και έντεκα χρόνια η Aegean Regatta δίνει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους της ηπειρωτικής Ελλάδας και των νησιών μας, όπως και ξένων χωρών, να γνωρίσουν τα ελληνικά νησιά και ορισμένους σημαντικούς προορισμούς. Με την ευκαιρία αυτή δίνεται και η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να κερδίσουν νέους φίλους για τα επόμενα χρόνια.
Το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι συμμετοχές αυξάνονται και φέτος ξεπερνούν τις εκατό υπογραμμίζει την επιτυχία του θεσμού».
Συνδιοργανωτές της Aegean Regatta είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Σύρου με συντονιστή Όμιλο για το 2012 τον Ν.Ο. Χίου.
Επίσης υπάρχει και η υποστήριξη άλλων φορέων , όπως της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην ανταπόκριση των ιδιωτών, καθώς έχουν αντιληφθεί την προσφορά της Aegean Regatta στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads