ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Η πορεία της AEGEAN REGATTA το 2006

Η επόμενη μέρα της AEGEAN REGATTA έκρυβε ικανοποίηση για την επιτυχία του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνει εδώ και πέντε χρόνια το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και αίσθημα ευθύνης για τη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» της επόμενης χρονιάς.

Η επόμενη μέρα της AEGEAN REGATTA που διεξήχθη από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου στα Δωδεκάνησα έκρυβε ικανοποίηση για την επιτυχία του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνει εδώ και πέντε χρόνια το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά παράλληλα και αίσθημα ευθύνης για τη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» της επόμενης χρονιάς.

Ηδη ο Υπουργός κ. Αριστοτέλης Παυλίδης σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή αποφάσισαν από κοινού την πορεία της AEGEAN REGATTA 2006 που θα γίνει του χρόνου τον Αύγουστο, προς τα τέλη του μήνα.

Αυτή τη φορά επίκεντρο θα είναι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς ο αγώνας θα ξεκινήσει από τη Χίο, επόμενος σταθμός θα είναι η Σάμος, μετά η Ικαρία και ο τερματισμός θα γίνει σε ένα από τα βορειότερα νησιά της Δωδεκανήσου, τη Λέρο.

Ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κάλεσε τους ιστιοπλόους που έχουν «αγκαλιάσει» εδώ και μια πενταετία τη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» να δώσουν το παρών και στη διοργάνωση του 2006: «Το παράδειγμα των ιστιοπλόων που μετείχαν στην AEGEAN REGATTA, ξύπνησε σε πολλά ελληνόπουλα την επιθυμία να ασχοληθούν με την ιστιοπλοϊα και γι’ αυτό τους ευχαριστώ. Η απόφαση μας να τραβήξουμε τα ελληνόπουλα στη θάλασσα είναι αμετακίνητη. Θα στηρίξουμε τα παιδιά που θέλουν να το πράξουν, όλοι μαζί συνεργαζόμενοι, η Νομαρχία, οι Δήμοι μας, η Κυβέρνηση, ο λαός μας, οι νησιώτες μας! Γιατί πιστεύουμε βάσιμα, ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες όχι απλώς προσφέρουν ικανοποίηση, τέρψη, αλλά προπαντός αναπτύσσουν το πνεύμα της ειρήνης και της συνεργασίας»

Να υπενθυμίσουμε ότι η πορεία της φετινής διοργάνωσης ήταν Αστυπάλαια, Τήλος, Σύμη, Ρόδος και συμμετείχαν 75 σκάφη, εκ των οποίων τα οκτώ προέρχονταν από το εξωτερικό.

Η AEGEAN REGATTA 2005 διοργανώθηκε με την πολύτιμη βοήθεια του Υφυπουργείου Αθλητισμού , των Δήμων Αστυπάλαιας, Τήλου, Σύμης, Ρόδου, των ναυτικών ομίλων Ρόδου, Χίου, Σάμου και Λέσβου. Δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αρωγή της Εθνικής Τράπεζας, της ΑLPHA BANK και της LANCIA ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΕΤ 3 και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΠΑΛΜΟΣ της Ρόδου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads