ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Με το βοήθεια του μελτεμιού ξεκίνησε η Aegean Regatta!

Πανιά για τις Οινούσσες άνοιξαν το πρωί της Κυριακής τα 100 σκάφη με τους περισσότερους από 750 ιστιοπλόους, που συμμετέχουν στην Aegean Regatta , τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης που διοργανώνεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Το ισχυρό μελτέμι που επικρατεί στο Αιγαίο βοηθάει την προσπάθεια των ιστιοπλόων και από το μεσημέρι και μετά τα πρώτα σκάφη θα έφταναν στις Οινούσσες, ενώ ο τερματισμός των υπολοίπων θα γινόταν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου με την Τελετή Εναρξης στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, παρουσία των τοπικών φορέων της Λέσβου, των πληρωμάτων αλλά και πολλών κατοίκων του νησιού.

Μετά τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτριου Βουνάτσου, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αποστολίας Λύκου, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του Βουλευτή Λέσβου και Προέδρου του ΛΟΙΑΘ Γιάννη Ζερδελή, η σκυτάλη πέρασε στο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Σπιλάνη, που σήμανε μέσα σε ενθουσιασμό την επίσημη έναρξη των αγώνων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η φωτιά που μαίνεται στη γειτονική Χίο, αποτέλεσε θέμα συζήτησης και προβληματισμού μεταξύ των πληρωμάτων αλλά και των τοπικών φορέων της Λέσβου, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή στο δοκιμαζόμενο νησί και ευχήθηκαν ο πύρινος εφιάλτης να τελειώσει με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες.

Την Αegean Regatta συνδιοργανώνουν και οι Ομιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Σύρου με συντονιστή Όμιλο για το 2012 τον Ν.Ο. Χίου.

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας διοργανώνεται επίσης με την υποστήριξη  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια και από ιδιώτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads