ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: «Το Αιγαίο βρίσκει την έκφραση του στην AEGEAN REGATTA»

Με την συγκέντρωση των κυβερνητών ανοίγει σήμερα (Σάββατο) η αυλαία της ΑEGEAN REGATTA 2003, του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοιχτής θαλάσσης που διοργανώνει για τρίτη χρονιά το Υπουργείο Αιγαίου και φέτος έχει πετύχει ρεκόρ συμμετοχών με 96 σκάφη. «Το Αιγαίο βρίσκει την καλοκαιρινή αθλητική και πολιτιστική του έκφραση στην AEGEAN REGATTA. Πλέον σαν θεσμός έχει ανεβάσει τον πήχη αλλά και τις απαιτήσεις μιας διεθνούς στην ουσία διοργάνωσης. Τα 100 σκάφη ανοικτής θάλασσας που έχουν δηλώσει συμμετοχή ανταποκρινόμενα στο «κάλεσμα» του Αιγαίου, δεν είναι απλά ένας μεγάλος αριθμός, αλλά υπόσχεση και ελπίδα για υψηλού επιπέδου συναγωνισμό και για ακόμη καλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον» δήλωσε ο εμπνευστής του αγώνα, ο Υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης.

Στην «Ρεγκάτα του Αιγαίου» έχουν δηλώσει συμμετοχή μερικά από τα καλύτερα σκάφη του ελληνικού στόλου, όπως το ΟΚΥΑLOS X με κυβερνήτη τον Γιώργο Ερτσο, το ΑΤΑLANTI Χ με κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη, από τη Θεσσαλονίκη τα DE MAR A MAR του Νότη Μπατσή και ΕLLINIX-ΔΩΔΩΝΗ του Βασίλη Χατζησταματίου και το ΑΤΑLANTI VI με κυβερνήτη την HANNA ZUIDERBAAN από την Ολλανδία.

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Αυγούστου θα γίνουν οι συγκεντρώσεις των κυβερνητών και την Δευτέρα στις 10.00 θα δοθεί η εκκίνηση του πρώτου σκέλους από την Μύρινα έως την Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης, απόστασης 43,5 ναυτικών μιλίων.

Το βράδυ της Τρίτης (20.30) θα γίνει η απονομή στους νικητές του πρώτου σκέλους και την Τετάρτη θα ξεκινήσει το δεύτερο και μεγαλύτερο σκέλος (09.00) από την Καμαριώτισσα έως την Μήθυμνα με μήκος 76,5 μίλια, μια πραγματικά μεγάλη δοκιμασία για τους περίπου 900 ιστιοπλόους που θα πάρουν μέρος στην ΑEGEAN REGATTA 2003

Μετά την τελετή απονομής το βράδυ της Πέμπτης, τα σκάφη θα ξεκινήσουν από την Μήθυμνα το πρωϊ της Παρασκευής (10.00) για την Μυτιλήνη, όπου θα τερματίσουν αφού κάνουν 30 ναυτικά μίλια.

Το Σάββατο 9 Αυγούστου θα γίνουν στην θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης μία ιστιοδρομία για σκάφη ΟRC και δύο για σκάφη ΙΜS. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα πέσει η αυλαία της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» με την απονομή στους νικητές.

Το πρόγραμμα της AEGEAN REGATTA δεν περιλαμβάνει μόνο αθλητικούς αγώνες αλλά και σημαντικές εκδηλώσεις που έχουν στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των νησιών-σταθμών και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας των κατοίκων του Αρχιπελάγους.

Θα γίνουν παράλληλα εκθέσεις φωτογραφίας, εκδηλώσεις παραδοσιακής μουσικής και συναυλίες, με την Δήμητρα Γαλάνη στη Μύρινα, με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Μαρία Ρουσσέα στην Καμαριώτισσα και με τον Παντελή Θαλασσινό στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads