ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Οι νικητές του δεύτερου σκέλους της ΑEGEAN REGATTA

Το σκάφος ATALANTI X με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη στην κατηγορία ΙΜS και το σκάφος ΟRION με κυβερνήτη τον Γιώργο Μπελέγρη στην κατηγορία ΟRC προηγούνται μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες της AEGEAN REGATTA 2005, του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Το σκάφος ATALANTI X με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη στην κατηγορία ΙΜS και το σκάφος ΟRION με κυβερνήτη τον Γιώργο Μπελέγρη στην κατηγορία ΟRC προηγούνται μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες της AEGEAN REGATTA 2005, του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στα νησιά της Δωδεκανήσου με το δεύτερο σκέλος από την Τήλο έως τη Σύμη να χαρακτηρίζεται από ανέμους εντάσεως 5 μποφόρ που στην αρχή είχαν βορειοδυτική κατεύθυνση και στη συνέχεια άλλαξαν σε δυτική.

Τα 75 σκάφη με τους περίπου 700 ιστιοπλόους που συμμετέχουν στον αγώνα ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα το συγκεκριμένο σκέλος και διήνυσαν την απόσταση των 32 ναυτικών μιλίων σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.

Τις τρεις πρώτες θέσεις στη δεύτερη ιστιοδρομία Τήλος-Σύμη πήραν στην κατηγορία IMS τα σκάφη ΑΤΑLANTI X, OKYALOS X και ΕLLINIX ενώ στην κατηγορία ORC στην τριάδα βρέθηκαν κατά σειρά, το ORION, το DE MAR A MAR και το ΦΟΙΒΟΣ.

Η αυλαία του δεύτερου σκέλους έπεσε στην κεντρική πλατεία Σύμης με την απονομή των επάθλων στους νικητές από τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη.

Το πρωϊ της Πέμπτης δίνεται η εκκίνηση της τρίτης ιστιοδρομίας από την Σύμη έως τη Ρόδο απόστασης 22 ναυτικών μιλίων ενώ το πρωϊ του Σαββάτου θα γίνουν αγώνες όρτσα-πρίμα ανοιχτά του νησιού.

Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι τόσο στην Αστυπάλαια, από όπου ξεκίνησε η AEGEAN REGATTA 2005, όσο και στην Τήλο και τη Σύμη αγκάλιασαν με μεγάλη θέρμη τους ιστιοπλόους και απέδειξαν εμπράκτως το πνεύμα της φιλοξενίας που τους διακατέχει. Αλλωστε ένας από τους σκοπούς της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» όπως έχει τονίσει και ο Υπουργός κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, είναι η τόνωση των σχέσεων των ιστιοπλόων με τους κατοίκους του Αρχιπελάγους και ανάδειξη των ακριτικών νησιών σε σημαντικά κέντρα ναυταθλητισμού.

Στην «Ρεγκάτα του Αιγαίου» πολύτιμη είναι η βοήθεια του Υφυπουργείου Αθλητισμού ενώ την κύρια ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο ιστιοπλοϊκός όμιλος Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, με συμπαραστάτες το Ναυτικό Ομιλο Χίου, το Ναυτικό Ομιλο Σάμου, τον Αθλητικό Ομιλο Αιγαίου και τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η αρωγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα νησιά-σταθμούς του αγώνα, δηλαδή οι Δήμοι Αστυπάλαιας, Τήλου, Σύμης και Ροδίων. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η Εθνική Τράπεζα, η ALPHA BANK και η LANCIA ενώ χορηγός επικοινωνίας θα είναι η ΕΤ-3.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads