ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Ρεκόρ συμμετοχών στην AEGEAN REGATTA

Oσο πιο κοντά πλησιάζουμε στην έναρξη της AEGEAN REGATTA 2005 του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου, οι συμμετοχές των σκαφών ολοένα και αυξάνονται.

Ηδη έχουν φτάσει τις 80, ένας αριθμός που ενδεχομένως θα μεγαλώσει και άλλο καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Χαρακτηριστικό της απήχησης που έχει η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» είναι και δύο ακόμα ξένες συμμετοχές που δηλώθηκαν, με πληρώματα από την Ιταλία και τη Βουλγαρία, τα οποία προστέθηκαν στις διεθνείς συμμετοχές από την Αργεντινή, την Τσεχία, την Γερμανία, την Αγγλία, την Κύπρο και την Τουρκία που ήδη υπάρχουν.

Η ΑEGEAN REGATTA 2005 ξεκινάει στις 20 Αυγούστου με τη συγκέντρωση των κυβερνητών και των πληρωμάτων στην Αστυπάλαια και την επομένη, 21 του μηνός, τα σκάφη θα ανοίξουν πανιά για την Τήλο. Επόμενος σταθμός θα είναι η Σύμη και ο τερματισμός θα γίνει στη Ρόδο, όπου θα γίνουν και ιστιοδρομίες όρτσα-πρίμα, προκειμένου οι κάτοικοι του νησιού να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των ιστιοπλόων.

Τον στόχο της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» περιγράφει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου, Δημήτρης Κουρκουμέλης: «Το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στήριξε με θέρμη τη διοργάνωση, αποσκοπώντας στην αρτιότερη προετοιμασία της κάθε χρόνο. Η REGATTA προσφέρει σε όσους συμμετέχουν, μια μοναδική ευκαιρία άθλησης, σύσφιξης των σχέσεων των ιστιοπλόων όλης της χώρας αλλά και των ξένων πληρωμάτων και κυρίως γνωριμίας με τα ακριτικά νησιά και τους νησιώτες μας».

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» διοργανώνεται με την πολύτιμη βοήθεια του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ενώ ιδιαιτέρως πολύτιμη είναι η αρωγή των τοπικών αυτοδιοικήσεων στα νησιά-σταθμούς του αγώνα, δηλαδή οι Δήμοι Αστυπάλαιας, Τήλου, Σύμης και Ροδίων. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η Εθνική Τράπεζα, η ALPHA BANK και η LANCIA ενώ χορηγός επικοινωνίας θα είναι η ΕΤ-3.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads