ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Σοφία Παπαδοπούλου: «Χαίρομαι που συμμετέχω στην Aegean Regatta»

11210513 797047497058540 7635776030734006469 n

Tην ικανοποίηση της που θα δώσει την εκκίνηση στην Aegean Regatta 2015, εξέφρασε η Ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης θα πάει στα Λιμνιά Βολισσού της Χίου για δώσει το σύνθημα στους ιστιοπλόους και στα σκάφη για να ξεκινήσουν το όμορφο ταξίδι τους στο Αιγαίο. «Είμαι χαρούμενη που συμμετέχω κι εγώ με τον τρόπο μου στην Aegean Regatta. Eίναι σημαντικό για μένα να προωθώ το άθλημα μου και πρέπει όλοι εμείς οι αθλητές να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, να έρθει πιο κοντά στην ιστιοπλοΐα.»

Η Σοφία Παπαδοπούλου πέρα από την εκκίνηση θα κάνει και μία μικρή παρουσίαση του αθλήματος σε παιδιά. «Οι διοργανωτές θα κανονίσουν να συγκεντρώσουν παιδιά από την Χίο και το Σάββατο να τους μιλήσω για την ιστιοπλοΐα. Είναι ένα άθλημα που έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας, ταιριάζει στον Έλληνα και μπορούν να το εξασκήσουν όλοι, ειδικά οι κάτοικοι των νησιών».

Η Σοφία Παπαδοπούλου για την Αegean Regatta θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις προπονήσεις, ενόψει της προσπάθειας που κάνει με την Δήμητρα Παγίδα να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στα σκάφη 470. «Θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις μας στην Ελλάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα πάμε στο Ισραήλ, όπου θα γίνει το Παγκόσμιο και θα δίνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του 2016. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, ενώ θα έχουμε και μία ακόμα ευκαιρία, αν κάτι δεν πάει καλά σε νέους αγώνες, τον Μάρτιο του 2016. Ολα αυτά να τονίσω ότι τα κάνουμε με δικά μας έξοδα, καθώς δεν έχουμε καμία οικονομική βοήθεια…»

Η Aegean Regatta 2015 θα διεξαχθεί από τις 22 ως τις 28 Αυγούστου με εκκίνηση στα Λιμνιά Βολισσού της Χίου. Ο αγώνας θα συνεχιστεί στο Βαθύ της Σάμου και στο Πυθαγόρειο και θα ολοκληρωθεί στους Λειψούς, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις να έχουν ήδη προγραμματιστεί για τα νησιά.

Διοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο το Ν.Ο. Σάμου.

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» έχει στο πλευρό της, την εταιρεία τηλεπικοινωνίων Cosmote, η οποία αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ναυταθλητισμού, θα βρεθεί για ακόμη μία χρονιά αρωγός των σκαφών και πληρωμάτων στο ταξίδι τους μέσα στο Αιγαίο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads