ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Τα αποτελέσματα της πρώτης ιστιοδρομίας 2004

Xρειάστηκε να δώσουν σκληρή μάχη με τον άνεμο και τα κύματα τα πληρώματα που μετέχουν στη AEGEAN REGATTA 2004 για να φτάσουν στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Το πρωϊ της Τετάρτης τα σκάφη που συμμετέχουν στον διεθνή ιστοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης που διοργανώνει το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ξεκίνησαν από την Άνδρο και αντιμετώπισαν, διασχίζοντας το Αιγαίο από άκρη σε άκρη, βόρειους ανέμους εντάσεως 7 μποφόρ που στη συνέχεια έπεσαν στα 6 και υψηλό κυματισμό.

Το πρώτο σκάφος που μπήκε στο λιμάνι ήταν το ATALANTI XIV λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση στην κατηγορία του, ενώ τα υπόλοιπα συνέχισαν να τερματίζουν μέχρι τις 6 το πρωϊ της Πέμπτης.

Μετά και τον τερματισμό όλων ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα της πρώτης ιστιοδρομίας από την Ανδρο έως την Σάμο απόστασης 97 ναυτικών μιλίων. Στην κατηγορία IMS πρώτο τερμάτισε το MELITI III με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη και ακολούθησαν το ALPHABANK του Θοδωρή Τσουλφά και το OKYALOS με τον Γιώργο Ερτσο. Στην 1η κατηγορία στα ΙΜS την πρώτη θέση πήρε το MELITI III και στην 2η το ASTRAPI Emboriki Bank με ολλανδικό πλήρωμα και κυβερνήτη τον Ηans Zuiderbaan που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Στην κατηγορία ORC στην πρώτη θέση ήταν το σκάφος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη , δεύτερο τερμάτισε το HAKUNA MATATA με κυβερνήτη τον Δήμο Κουλούρη και τρίτο το ΑΙΟΛΟΣ ΣΟΥΡΩΤΗ με κυβερνήτη το Νίκο Σιάιλα.

Στην 1η κατηγορία των ORC πρώτο ήταν το ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ και στην 2η το σκάφος ΒΙΔΑ από τη Μυτιλήνη με κυβερνήτη τον Στέλιο Μπράτο. Το πλήρωμα του ΒΙΔΑ απέσπασε μάλιστα τα συγχαρητήρια όλων των ιστιοπλόων καθώς είναι το μικρότερο από όλα όσα συμμετέχουν στην AEGEAN REGATTA 2004 και χρειάστηκε μεγάλο κόπο και εξαιρετική ναυτοσύνη προκειμένου να αντεπεξέλθουν οι ιστιοπλόοι στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Τετάρτη στο Κεντρικό Αιγαίο.

Η Πέμπτη ήταν μέρα ξεκούρασης για τα πληρώματα και το βράδυ έγινε σε τελετή η απονομή των επάθλων στους νικητές της πρώτης ιστιοδρομίας.

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» συνεχίζεται από το πρωϊ της Παρασκευής με την δεύτερη ιστιοδρομία από το Πυθαγόρειο της Σάμου μέχρι τους Λειψούς, με απόσταση 30 ναυτικών. Το Σάββατο τα ιστιοπλοϊκά θα ξεκινήσουν από τους Λειψούς για την Πάτμο όπου θα γίνει ο τερματισμός της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» με την τελετή λήξης..

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads