ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Τα αποτελέσματα του πρώτου σκέλους 2009

Τα αποτελέσματα του πρώτου σκέλους

26/8/2009

Καρλόβασι, 25/8/2009

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Γραφείο Τύπου «Αegean Regatta»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα αποτελέσματα του πρώτου σκέλους

Τα σκάφη «Ανεράδα» από την Κύπρο, «Ερυτος 2 Cosmote» και «Οξυγόνο» ήταν οι νικητές του πρώτου σκέλους της Aegean Regatta 2009, από την Ικαρία έως το Καρλόβασι της Σάμου. Τα 73 σκάφη που ξεκίνησαν στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ξεπέρασαν τα αρχικά προβλήματα της άπνοιας και ανοικτά της Ικαρία, βρήκαν δυνατό βορειοδυτικό άνεμο που έφτανε τα 20 μίλια, με αποτέλεσμα μετά από ένα πολύ ωραίο αγώνα να τερματίσουν στο Καρλόβασι.

Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία ήταν:

ORC Club

1) Ανεράδα με κυβερνήτη τον Κώστα Ψιλίδη

2) Αλμύρα» με κυβερνήτη τον Αντώνη Καλιπετρίδη

3) Red Rose με κυβερνήτη τον Αδάμ Τσιολακάκη

ORC International

1) Eρυτος 2 Cosmote με κυβερνήτη τον Kώστα Μάνθο και τον Σταύρο Τσάβαλο

2) Μούσμουλ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη

3) Solaris με κυβερνήτη τον Γιώργο Βογιατζή

IRC

1) Oξυγόνο με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

2) Βaximus Alpha Bank Bonus με κυβερνήτη τον Θανάση Βαξεβάνη

3) Βελόνη Rangos Shipping με κυβερνήτη τον Αλέξη Δημητρακόπουλο

Η απονομή στους νικητές του πρώτου σκέλους έγινε το βράδυ της Τρίτης σε ειδική εκδήλωση στο Καρλόβασι και όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρώτη θέση. «Είχε πολύ ενδιαφέρον ο αγώνας γιατί τελικά ήταν γρήγορος και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος. Καταφέραμε μάλιστα να πάρουμε την πρωτιά μόλις στα τελευταία μέτρα, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη μάχη που έγινε. Θέλω, όμως, να σταθώ και στη φιλοξενία ειδικά στον Εύδηλο της Ικαρίας , όπου οι κάτοικοι ήταν πραγματικά άψογοι. Μάλιστα το πρωί συγκεντρώθηκαν όλοι στην προκυμαία για να μας αποχαιρετήσουν», είπε ο κυβερνήτης του σκάφους «Οξυγόνο», Ακης Τσαλίκης.

Στο γεγονός ότι η κούρσα ήταν γρήγορη, στάθηκε και ο Κώστας Μάνθος από το «Eρυτος 2 Cosmote» που τερμάτισε πρώτο στην κατηγορία ORC International. «Ταλαιπωρηθήκαμε λίγο στην αρχή λόγω της άπνοιας, αλλά μετά ήταν μια πραγματικά γρήγορη κούρσα. Πραγματικά την απολαύσαμε όλοι και ελπίζω να έχουμε ανάλογες συνθήκες και στα υπόλοιπα σκέλη, ώστε η Aegean Regatta να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Οσο για τον κυβερνήτη του Κυπριακού σκάφους «Ανεράδα», η νίκη ήταν ανέλπιστη: «Ειλικρινά δεν το περιμέναμε, παρότι τρέξαμε αρκετά καλά. Ο αγώνας ήταν πολύ όμορφος και είμαστε πολύ χαρούμενοι, παρότι ειλικρινά ουδείς από το πλήρωμα περίμενε την πρώτη θέση σε αυτό το σκέλος», είπε ο Κώστας Ψιλίδης.

Το πρόγραμμα στο Καρλόβασι περιελάμβανε και μια πολύ σημαντική εκδήλωση για τους περίπου 700 ιστιοπλόους που μετέχουν στην Aegean Regatta. O διευθυντής του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού αγώνα στον κόσμο, του διάσημου VOLVO OCEAN RACE , ο Τζακ Λόιντ , έδωσε ειδική διάλεξη για όλους τους συμμετέχοντες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα , εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία.

Τα 73 σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta ανοίγουν πανιά το πρωϊ της Τετάρτης για το δεύτερο σκέλος, από το Καρλόβασι έως το Βαθύ της Σάμου

Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads