ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της Aegean Regatta 2009

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της Aegean Regatta 2009

14/7/2009

Αθήνα, 14/7/2009

Υπουργείο ΕμπορικήςΝαυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Γραφείο Τύπου «Αegean Regatta»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της Aegean Regatta 2009

H Αegean Regatta όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συνδυάζει τον αθλητικό χαρακτήρα με τον πολιτιστικό , καθώς παράλληλα με τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες διοργανώνονται και μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο να αναδείξουν και να προβάλλουν την πολιτιστική κληρονομιά των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που διοργανώνει τη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» ανακοινώνει τις εξής εκδηλώσεις – τελετές πολιτιστικού χαρακτήρα που έχουν προγραμματιστεί για τον αγώνα:

Σάββατο 22 Αυγούστου: 20.30 Υποδοχή των πληρωμάτων με μουσική εκδήλωση σε τύπο ικαριώτικου πανηγυριού, στον Καραβόσταμο της Ικαρίας

Κυριακή 23 Αυγούστου: 21.00 Συναυλία με τον Μίμη Πλέσσα στον Εύδηλο της Ικαρίας

Δευτέρα 24 Αυγούστου: 23.00 μουσική βραδιά με το νεανικό συγκρότημα Flying Circus στο Καρλόβασι της Σάμου

Τρίτη 25 Αυγούστου: 20.30 συναυλία με τον Β. Κονιτόπουλο στο Καρλόβασι

Πέμπτη 27 Αυγούστου: 21:00 συναυλία με την «Ορχήστα Μίκης Θεοδωράκης», στο Βαθύ της Σάμου

Παρασκευή 28 Αυγούστου: βραδινή γιορτή κρασιού στους Λειψούς

Σάββατο 29 Αυγούστου: 21.00 συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στους Λειψούς

Στον πολιτιστικό χαρακτήρα της Aegean Regatta αναφέρεται ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Ι. Κουρούσης. «Αυτή η διοργάνωση, πέρα από τον χαρακτήρα τον αγωνιστικό και την ευγενή άμιλλα που υπάρχει μεταξύ των ιστιοπλόων, θα έχει ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που θα είναι αντιπροσωπευτικό των νησιών. Θα έχουμε τοπικά συγκροτήματα, πολιτιστικά με τοπικούς χορούς και μουσικές. Θα έχουμε συναυλία του Μίμη Πλέσα στην Ικαρία. Θα έχουμε νεανικά συγκροτήματα στο Καρλόβασι και βεβαίως νησιώτικα με τα συγκροτήματα του κυρίου Κονιτόπουλου. Θα έχουμε στο Βαθύ, συναυλία της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη. Θα έχουμε στους Λειψούς, όπου θα γίνει και ο μεγάλος πανηγυρικός τερματισμός των σκαφών, συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και άλλες εκπλήξεις που έχει υποσχεθεί ο Δήμαρχος αλλά δεν μας τις έχει αποκαλύψει.»

Οι διεθνείς ιστιοπλοϊκοί αγώνες Aegean Regatta ανοίγουν πανιά στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 29 του μήνα, με μία διαδρομή 107 ναυτικών μιλίων, ξεκινώντας από τον Εύδηλο Ικαρίας, συνεχίζοντας στο Καρλόβασι και το Βαθύ Σάμου και καταλήγοντας στους Λειψούς.

Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και δηλώσεις συμμετοχής, στην ιστοσελίδα www.aegeanregatta.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads