ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

3/7/2009

Η Ελλάδα μας είναι χώρα θαλασσινή, η τέχνη της ναυσιπλοΐας γεννήθηκε και τελειοποιήθηκε στα νησιά μας από Έλληνες Ναυτικούς, η ναυτοσύνη είναι στην ψυχή κάθε Έλληνα νησιώτη από τη στιγμή που γεννιέται.

Η Aegean Regatta όπως και οι υπόλοιπες θαλασσινές δραστηριότητες αναδεικνύουν το ταλέντο μας, την αγάπη μας για τη θάλασσα, τη μοναδική γνώση και εμπειρία μας στις θαλασσινές τέχνες αλλά και τον πολιτισμό, την ιστορία και τη μοναδική ομορφιά των νησιών μας.

Καμμία χώρα και κανένας πολίτης του κόσμου δεν μπορεί να αγκαλιάσει και να διοργανώσει με την ίδια δεξιοτεχνία θαλασσινές εκδηλώσεις. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι αυτό και πρέπει με κάθε ευκαιρία το μοναδικό αυτό ταλέντο μας να το αναδεικνύουμε και να το αξιοποιούμε για την προβολή των νησιών μας και του πανέμορφου, μοναδικού, Αιγαίου Πελάγους.

Σήμερα η Ελλάδα, περισσότερο από ποτέ, είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες ευκαιρίες, να διεκδικήσει και να κερδίσει μια από τις πρώτες θέσεις στη διεθνή τουριστική βιομηχανία.

Ο θεματικός τουρισμός, όπως η Aegean Regatta, που προσελκύει ιστιοπλόους που επιθυμούν να συνδυάσουν τις χαρές της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας με αυτές των διακοπών, ενισχύει τον τουρισμό μας και έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει και χρονικά την τουριστική περίοδο.

Η σημαντικότητα της Aegean Regatta για τον τουρισμό της χώρας μας είναι αδιαμφισβήτητη και η πολιτεία οφείλει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχιση και η δημιουργική αναβάθμισή της ανάλογα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της συγκεκριμένης τουριστικής δραστηριότητας.

Στους διοργανωτές και σε όλους όσους βοηθούν κάθε χρόνο να πραγματοποιηθεί η σημαντική αυτή θαλασσινή εκδήλωση, στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Στους φετινούς ιστιοπλόους εύχομαι από καρδιάς ευνοϊκούς ανέμους, θάλασσες γαλήνιες, γρήγορες και ασφαλείς πλεύσεις.

Πάνος Καμμένος

Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας,

Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads