ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Eκκίνηση από την Αμοργό

Η φιέστα του Αιγαίου, αν προτιμάτε οι 8οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας με την επωνυμία Aegean Regatta 2008, ανοίγει πανιά στις 10 π.μ. στα Κατάπολα της υπέροχης Αμοργού και όλα τα πληρώματα εύχονται να διαψευσθούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ για μπουνάτσα, καιρικές συνθήκες που θα δυσχεράνουν κατά πολύ το έργο τους.

Τα 10 πληρώματα της κατηγορίας IRC, τα 22 πληρώματα της κατηγορίας ORC Club, αλλά και τα 29 πληρώματα της κατηγορίας ORC International N που θα κονταροχτυπηθούν με τα 8 πληρώματα ,της ORC International A για το μεγάλο έπαθλο παίρνουν εκκίνηση με προορισμό την Κάλυμνο (συνολική απόσταση 63 ναυτικά μίλα). Διαδρομή που φυσικά θα προτιμούσαν να την καλύψουν με κάτι περισσότερο από τα 2-3 μποφόρ που δίνουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ακόμη όμως και αν ο Αίολος κρατήσει τον ασκό του κλειστό, είναι σίγουρο ότι οι φίλοι της ιστιοπλοϊας ανοικτής θάλασσας θα απολαύσουν συναρπαστικές αναμετρήσεις τεχνικής και τακτικής.

H Regatta άλλωστε ξεκίνησε με τις καλύτερες ευχές του Γενικου Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικης Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστου Κουρούση, όπως και ένα ξέφρενο γλέντι στην συναυλία των Παπάζογλου και Οικονομίδη, μικρή και ευχάριστη έκπληξη που επεφύλαξε στους συμμετέχοντες ο Δήμαρχος Αμοργού.

Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η ρεγκάτα του Αιγαίου παίρνει την εκκίνηση της από τα Κατάπολα το μεγάλο λιμάνι του νησιού…

Ανάμεσα στα πληρώματα που θα αναμετρηθούν, οι διοργανωτές καλοσώρισαν χθες δύο τουρκικά, δύο κυπριακά, ένα σουηδικό και ένα ρουμάνικο σκάφος, ενώ θέση… μάχης έλαβε και ο περυσινός νικητής, το σκάφος «BAXIMUS ALPHABANK», με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη.

Τους φετινούς αγώνες διοργανώνει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ενώ θα διεξαχθούν συνολικά 5 ιστιοδρομίες.

Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ

Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι η Εθνική Τράπεζα

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads