ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Ο Υπουργός ανοίγει πανιά!

H 4η ιστιοδρομία από Νίσυρο προς Ρόδο των 8ων Διεθνών Ιστιοπλοϊκών Αγώνων Ανοικτής Θάλλασας με την επωνυμία “Aegean Regatta”, που ξεκινούν το προσεχές Σάββατο, θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες!

Και αυτό γιατί ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βουλγαράκης, δεν θα περιοριστεί απλά στον ρόλο του συνδιοργανωτή των αγώνων -σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία- και αυτόν του ένθερμου φιλάθλου, αλλά και σε αυτόν του αγωνιζόμενου!

Συγκεριμένα, ο Υπουργός θα συμμετάσχει στην 4η ιστιοδρομία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Αυγούστου με το σκάφος “Μακεδονία” του Λιμενικού Σώματος!

Nα υπενθυμίσουμε ότι οι δηλώσεις συμμετοχών ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 72 πληρώματα που θα διαγωνιστούν στις υποκατηγορίες ORC και IRC, εκ των οποίων τα 8 προέρχονται από χώρες όπως οι Ιταλία, Τουρκία, Κύπρος, Ρουμανία και Σουηδία.

Οι φετινοί αγώνες που διοργανώνει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ξεκινούν το Σάββατο 16 Αυγούστου με την τελετή έναρξης (20:30) στην Αμοργό και ολοκληρώνονται το Σάββατο 23 Αυγούστου με την τελετή λήξης (20:00) στην Ρόδο.

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας “Aegean Regata” αποτελείται από 5 ιστιοδρομίες για όλα τα σκάφη που θα συμμετάσχουν, τύπου ORC και IRC.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 16 Αυγούστου 2008 – Αμοργός

Λήξη χρονικού ορίου υποβολής δήλωσης συμμετοχής

Ελεγχος καταμετρήσεων και επιθεωρήσεις σκαφών

Συγκέντρωση κυβερνητών

Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

1η ιστιοδρομία: Αμοργός – Κάλυμνος

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

2η ιστιοδρομία: Κάλυμνος – Νίσυρος

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Ελεύθερη ημέρα

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

3η ιστιοδρομία: Inshore αγώνας στη Νίσυρο

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

4η ιστιοδρομία: Νίσυρος – Ρόδος

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

5η ιστιοδρομία:

Inshore αγώνας στην Ρόδο

Οπως κάθε χρόνο, στο πρόγραμμα του ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θάλασσας “Aegean Regatta”, υπάρχουν και καθημερινές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ

Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι η Εθνική Τράπεζα

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads