ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Mπαμπάς και γιος την πρωτοπορία

Ηταν και 17:14 το απόγευμα της Δευτέρας όταν το σκάφος, το ΑTALANTI V, έμπαινε πρώτο στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη, σηματοδοτώντας το τέλος του πρώτου σκέλους της AEGEAN REGATTA 2003 που ξεκίνησε στις 10:20 το πρωϊ από το λιμάνι της Μύρινας στην Λήμνο. Συνολικά 83 σκάφη με περίπου 800 ιστιοπλόους ξεκίνησαν το πρωϊ για την «περιπέτεια» της «Ρεγκάτας του Αιγαίου», ένας αριθμός που είναι ρεκόρ, όχι μόνο για τα δεδομένα της AEGEAN REGATTA που διοργανώνει για τρίτη χρονιά με ιδιαίτερη επιτυχία το Υπουργείο Αιγαίου, αλλά και για τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοιχτής θαλάσσης που γίνονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα).

Το ΑTALANTI V που έχει κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη, ακολούθησε το ΜΕLITI III με κυβερνήτη τον πατέρα του Στρατή και αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Γιώργο Ανδρεάδη, ενώ τρίτο κατά σειρά εισόδου στο λιμάνι ήταν το OKYALOS I, ενώ τρίτο ακολούθησε το ΙWITO από την Βραζιλία με κυβερνήτη τον Aντρέ Μίσκι.

Θρίαμβος λοιπόν για πατέρα και γιο, χωρίς να σημαίνει ότι αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου σκέλους, καθώς όπως είναι γνωστό, τα μεγάλα σκάφη χαρίζουν χρόνο στά μικρότερα, με αποτέλεσμα να πρέπει να ολοκληρωθεί ο τερματισμός όλων των σκαφών, ώστε να βγουν οι νικητές της πρώτης ιστιοδρομίας της AEGEAN REGATTA 2003.

Μετά την συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη το βράδυ του Σαββάτου, ακολούθησε στην Μύρινα την Κυριακή η επίσημη έναρξη των αγώνων που έκανε ο Υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης μαζί με τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας Ζακ Λανγκ. Ακολούθησε παράδοση αναμνηστικών πλακετών σε όλα τα συμμετέχοντα σκάφη και εκδήλωση με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Λήμνου και λαϊκή συναυλία του Γρηγόρη Μανινάκη.

Αφού ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην άψογη διοργάνωση του αγώνα, ο Υπουργός Αιγαίου δήλωσε: «Η Ρεγκάτα του Αιγαίου αποτελεί πλέον θεσμό για το Αρχιπέλαγος και την έχουν αγκαλιάσει όχι μόνο οι ιστιοπλόοι αλλά και οι κάτοικοι των νησιών».

Την Τρίτη το βράδυ θα γίνει η τελετή απονομής στους νικητές του πρώτου σκέλους και μετά είναι προγραμματισμένη συναυλία αφιερωμένη στον ποιητή Λ.Παπαδόπουλο στο λιμάνι της αμαριώτισσας. Τραγουδούν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Μαρία Ρουσσέα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads