ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Ο Υπουργός κ. Αριστοτέλης Α. Παυλίδης παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου την πορεία της «Ρεγκάτας του Αιγαίου»

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα νησιά του Αιγαίου πελάγους είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα σκάφη και τα πληρώματα του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα AEGEAN REGATTA 2004, που διοργανώνει το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Υπουργός κ. Αριστοτέλης Α. Παυλίδης παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου την πορεία της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» που εφέτος ξεκινά από την Άνδρο στις 4 Σεπτεμβρίου.

«Η θάλασσα του Αιγαίου μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις ολοκληρωμένες και καλά σχεδιασμένες πρωτοβουλίες στον χώρο του αθλητισμού και κυρίως του θαλάσσιου αθλητισμού, όπως π.χ. της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας και με τον τρόπο αυτό θα αναδειχθεί το Αρχιπέλαγος σε ιδανικό θαλάσσιο στίβο στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το κέντρο του Ευρωμεσογειακού ναυταθλητισμού», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Παυλίδης.

Η ΑΕGEAN REGATTA 2004 θα ανοίξει πανιά στις 4 Σεπτεμβρίου στην Άνδρο και θα έχει σταθμούς τη Χίο, το Πυθαγόρειο της Σάμου, τους Λειψούς ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Πάτμο στις 11 του μηνός. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 75 σκάφη ανοιχτής θαλάσσης και τα πληρώματα ξεπερνούν τους 700 ιστιοπλόους.

«Η Aegean Regatta συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων σε συμμετοχές και ποιότητα ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων της Μεσογείου. Αυτή η μεγάλη συμμετοχή δείχνει το έντονο ενδιαφέρον και την αγάπη των συμμετεχόντων, την σοβαρή οργανωτική προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων, αλλά και την ελκυστικότητα των νησιών του Αρχιπελάγους και των κατοίκων τους, οι οποίοι υποδέχονται τους ιστιοπλόους με μοναδικό τρόπο. Επίσης στόχος μας είναι να τραβήξουμε τη νεολαία προς την θάλασσα» πρόσθεσε ο κ. Παυλίδης. Τέλος, τόνισε ότι η εφετινή διοργάνωση, παρά την έλλειψη σχετικής πίστωσης από την προηγούμενη Κυβέρνηση, κατέστη δυνατή με την στήριξη των συνδιοργανωτών -με πρώτο το Υφυπουργείο Αθλητισμού- και των χορηγών (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, APHA Tράπεζα Πίστεως, ΟΤΕ) και αφού προηγήθηκε εξ’ αρχής σχεδιασμός του αγώνα. Επίσης ο κ. Παυλίδης τόνισε την βοήθεια των τοπικών αυτοδιοικήσεων των λιμανιών από όπου θα περάσει η «Ρεγκάτα του Αιγαίου».

Η AEGEAN REGATTA γίνεται σε συνδιοργάνωση με το υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Ορφανός. «Ο ρόλος μας ως Υπουργείου είναι να ενισχύουμε τέτοιες προσπάθειες, ειδικά ναυταθλητικές, ενισχύοντας τη μαζική συμμετοχή. Η AEGEAN REGATTA τα τέσσερα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί, είναι από τις καλύτερες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις και θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε στο πλευρό τέτοιων διοργανώσεων. Άλλωστε σταθερή φιλοσοφία του Υπουργείου είναι να ενισχύει και να προάγει το ναυταθλητισμό», δήλωσε ο κ. Ορφανός.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Δημήτρης Κουρκουμέλης, αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής ανοιχτής θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κ. Άκης Τσαλίκης. Η επιτροπή ανοιχτής θάλασσας της ΕΙΟ μαζί με τους ναυτικούς ομίλους των νησιών-σταθμών του αγώνα έχουν αναλάβει το διοργανωτικό μέρος της Ρεγκάτας του Αιγαίου. Δηλαδή ο Αθλητικός Όμιλος Αιγαίου, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου, ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θαλάσσης Ρόδου, ο Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Λέσβου

και ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads