ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Τρίτη συμμετοχή από το εξωτερικό

Tρεις μήνες πριν από την έναρξη της Aegean Regatta 2004 και στα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής έφτασε η τρίτη συμμετοχή από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Σιγκαπούρη, από τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Republic of Singapore Yaght Club. Ιδιοκτήτες του σκάφους είναι οι Μαrk Jewel και Kenneth Kerr.

Με την συμμετοχή από την Σιγκαπούρη οι δηλώσεις συμμετοχής στην «Ρεγκάτα του Αιγαίου» φτάνουν τις 70, δηλαδή πολύ κοντά στο ρεκόρ συμμετοχών από πέρσι με 94 σκάφη. Τα ξένα σκάφη μέχρι στιγμής είναι τρία καθώς είχαν προηγηθεί ένα από την Βρετανία και ένα από την Κύπρο.

Η Aegean Regatta διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από το υπουργείο Αιγαίου. Η εκκίνηση θα γίνει στη Χώρας της Ανδρου στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν η Χίος, η Σάμος, οι Λειψοί για να καταλήξει στο ιερό νησί της Πάτμου στις 11 Σεπτεμβρίου. Συνδιοργανωτές είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας της Ε.Ι.Ο., ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, ο Αθλητικός Όμιλος Αιγαίου, ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου, ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου και ο ΛΟΙΑΘ Μυτιλήνης και οι Δήμοι των νησιών (Ανδρου, Χίου, Πυθαγορείου, Λειψών και Πάτμου).

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους ιστιοπλόους να αγωνιστούν αλλά και να απολαύσουν την ιδιαίτερη, θερμή φιλοξενία ορισμένων από τα ωραιότερα νησιά της πατρίδας μας. Παράλληλα το υπουργείο Αιγαίου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς των νησιών-σταθμών του αγώνα, διοργανώνει μια σειρά πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να προβάλλουν την πολιτισμική ταυτότητα των κατοίκων του Αρχιπελάγους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads