ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ:
Days
Hours
Minutes

Τελικός νικητής στα ΙΜS το Alpha Bank

Αν και για τα ORC οι αγώνες τελείωσαν με το σκέλος Σύμη-Ρόδο, για τα IMS έγιναν δύο ακόμα ιστιοδρομίες τύπου όρτσα-πρύμα μπροστά από τη Ρόδο. Έχοντας συντελεστή “1” οι πιθανότητες να ανατραπούν τα αποτελέσματα ήταν πολύ μεγάλες. Οι συνθήκες για άλλη μια φορά ήταν ιδανικές. Άνεμος έντασης 18 έως 21 κόμβους ήταν ότι χρειαζόταν για να διεξαχθούν οι αγώνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η διεύθυνση μεταξύ 255 και 260 μοιρών ήταν αρκετά σταθερή, με αποτέλεσμα η τακτική να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο το σωστό τριμάρισμα και οι κινήσεις. Τα σκάφη στην εκκίνηση ήταν ιδιαίτερα μαχητικά. Γρήγορα ξεχώρισε ο “Ωκύαλος” και το “Αταλάντη ΙΧ” όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε καθώς ήταν τα δύο γρηγορότερα σκάφη του στόλου. Ακολουθούσε το IMX 40 “Alpha Private Bank” του Παύλου Κούρκουλου, και το ILC 40 ” Άνεμος”. Πιο πίσω, η μάχη ανάμεσα στο IMX ήταν λυσσαλέα. Μια κακή εκκίνηση και μια λάθος απόφαση τακτικής του “Alpha Bank” είχε ως αποτέλεσμα να μείνει πίσω. Βέβαια, η βαθμολογική του διαφορά από τους αντιπάλους του, του επέτρεπε αυτή την άνεση, όμως όχι για πολύ, καθώς το “ElliniX”, το κοντυνότερο βαθμολογικά σκάφος έδειχνε να πηγαίνει πολύ καλά. Τελικά, την νίκη με περίπου τριάντα δευτερόλεπτα διαφορά την πήρε ο “Ωκύαλος” ακολουθούμενος από το “Alpha Private Bank” και το Atalanti IX.

Η δεύτερη ιστιοδρομία ήταν λίγο περισσότερο περιπετειώδης, με μεγαλύτερη ακόμα ένταση ανέμου. Η πρώτη εκκίνηση ακυρώθηκε όταν το σκάφος της επιτροπής έχασε την ευθυγράμμιση. Στην συνέχεια, ο στόλος επέδειξε μια νευρικότητα που είχε ως αποτέλεσμα την γενική ανάκληση. Τέλος, στην τρίτη εκκίνηση τα σκάφη έφυγαν κανονικά πλέον. Στην δεύτερη αυτή ιστιοδρομία ουσιαστικά επαναλήφθηκε ότι και στην πρώτη. Η σειρά τερματισμού ήταν η ίδια, όμως, στα αποτελέσματα το “Alsouma-ΝΟΥΝΟΥ Light” με τον Άλφη Γεωργιάδη, τον νικητή του Ράλυ Αιγαίου, μπόρεσε να περάσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά και στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα.

Στην πρώτη θέση παρέμεινε φέτος θριαμβευτικά το “Alpha Bank” με κυβερνήτη τον Θοδωρή Τσουλφά, ενώ δεύτερο τελικά κατετάγη το σκάφος από τη Θεσσαλονίκη “ElliniX” με κυβερνήτη τον Βασίλη Χατζησταματίου.

Στα ORC από την Παρασκευή νικητής είχε ανακηρυχθεί το De Mar a Mar του Νότη Μπατσή ακολουθούμενο από το Documento του Τάκη Πιτσά ενώ τρίτο ήταν το Μέδουσα του Δημήτρη Γκίνη.

Τελικά Αποτελέσματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook
X
Threads